Branäsgruppen

Söndag 3 mars - säsongens sista dag i Vallåsen

Dela

Våren kom tidigt i år! Värmen tvingar Vallåsen att stänga för säsongen på söndag 3 mars.

Sista chansen att träffa Björnbusen på Hallandsåsen för den här säsongen!
Sista chansen att träffa Björnbusen på Hallandsåsen för den här säsongen!

-Det känns lite konstigt att stänga redan första veckan i mars eftersom vi i fjol körde på över påsken och in i april. Men vi vill stänga med flaggan i topp och när vi lägger ihop statistiken så blir det här ändå den bästa säsongen sedan 2012-13 säger Jesper Malmquist, platschef på Vallåsen.

Årets säsong startade, tack vare snöfabriker och sparad snö, rekordtidigt och säsongens första svängar nedför Hallandsåsen togs redan den 15 december 2018. Därmed kunde Vallåsen presentera en vit jul, vilket var den något jippobetonade målsättningen för projektet. När Vallåsen nu summerar säsongen så räknas öppetdagarna till 73, det längsta öppethållandet anläggningen presterat sedan säsongen 2012-13. Förra säsongen som var en av skidsveriges bästa räknade Vallåsen endast till 54 öppetdagar, alltså hela 19 färre öppetdagar. Det pekar på att skidåkningen på Hallandsåsen följer andra regler än övriga skidsverige.

-Fantastiska siffror om man ser till hur vädret har behandlat oss den här vintern. Att driva skidanläggning på Hallandsåsen innebär en del utmaningar och då är det riktigt kul att kunna visa upp de här siffrorna. Vårt största problem är fortfarande att gästerna inte tror att vi har snö och öppet, även de dagar då vi haft fantastiska förhållanden här i Vallåsen, fortsätter Jesper Malmquist.

På måndag börjar arbetet med att förbereda anläggningen för sommaren. Det är projekt Spara Snö som startas. Den sparade snön ligger sedan som grund för nästa vinters snötäcke.

-Målsättningen internt är att öppna första helgen i december. I år föll vi på målsnöret men nästa säsong SKALL vi lyckas, säger Jesper med tävlingsinstinkten brinnandes i ögonen.

Först är det barmarkssäsong och redan den 18 april öppnar anläggningen för Downhillcyklisterna. Vallåsen är en erkänd downhillanläggning och satsningen går vidare. Fokus i år är att anlägga en juniorpark för de allra minsta. Dels för att tidigt bygga intresset för cyklingen men även för att mamma och pappa skall kunna ta med sig familjens yngsta till en heldag på berget, något vi fått många önskemål om av våra återkommande åkare.

För skidsugna gäller det att passa på kommande helg men även efter det har man någon helg till på sig genom att ta sig upp till Vallåsens systeranläggning Ulricehamn Ski Center som håller öppet ytterligare två veckor, eller Branäs som håller öppet över påsk! 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sista chansen att träffa Björnbusen på Hallandsåsen för den här säsongen!
Sista chansen att träffa Björnbusen på Hallandsåsen för den här säsongen!
Ladda ned bild

Länkar

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum