Bookmark Förlag

Sören Olsson aktuell med nytt hjärteprojekt

Dela

Efter kultböckerna om Sune och Bert är den legendariska barnboksförfattaren Sören Olsson tillbaka med en ny barnbokssatsning: Luna och superkraften. Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar han vardagen för nioåriga Luna – en ensam tjej som plötsligt får oväntade krafter.

”Jag ville skriva en bok som kändes samtida och engagerande för dagens barn, samtidigt som den berör eviga teman som utanförskap, individualism och kärlek”, säger Sören Olsson om den nya boken.

Luna och superkraften: Upptäckten släpps i oktober inför läslovet och är den första delen i serien om nioåriga Luna som bor i den fiktiva orten Lilla Vargudden. 

”I en tid då sociala medier är det vanligaste kommunikationssättet för både barn och vuxna, minskar den fysiska kontakten och fler människor än någonsin känner sig ensamma. Om det är något jag önskar uppnå med mina barnböcker är det att verka för ett samhälle där vuxna ser och lyssnar till barnen, som i grund och botten ju är människor med alla sina tankar, funderingar och känslor. Vi vuxna måste ta barnen på allvar”, säger Sören Olsson.

”Förutom magiska krafter och dråpliga vardagssituationer skildrar Luna och superkraften: Upptäckten viktiga frågor som utanförskap och ensamhet”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare på Bookmark förlag. ”Sören Olsson har medförfattat nästan 200 böcker. Ändå fortsätter han att förnya sig och hitta på berättelser som underhåller och stimulerar nya generationer av barn och föräldrar.”

SÖREN OLSSON är författaren bakom succéerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning.

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Om bokens handling:

När Luna börjar trean märker hon att ingen av klasskamraterna vill leka med henne längre. Det känns nästan som att hon är osynlig. Hemma har föräldrarna fullt upp med sina egna bestyr, så som att scrolla igenom sina sociala medier. Luna känner sig som det ensammaste barnet i hela världen.

Men när hon en stjärnklar kväll doppar handen i mångatan som bildats i sjön händer något magiskt. Luna kan plötsligt höra vad människor säger på jättelångt håll, till och med genom väggar. Den underliga superkraften förändrar allt – på gott och ont.

Serien om Luna och superkraften riktar sig till barn i åldrarna sex till nio år. 

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se, 073 - 690 74 09

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag @Andrea Femerstrand
Omslag @Andrea Femerstrand
Ladda ned bild
@Sevda Svensson
@Sevda Svensson
Ladda ned bild
@Sevda Svensson
@Sevda Svensson
Ladda ned bild
@Sevda Svensson
@Sevda Svensson
Ladda ned bild
@Sevda Svensson
@Sevda Svensson
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum