Bookmark Förlag

Sören Olssons hyllade barnboksserie är tillbaka

Dela

Efter höstens läsarsuccé Luna och superkraften är den nioåriga hjältinnan äntligen tillbaka. I Kärleken, den andra delen i Sören Olssons nya barnboksserie, tar Luna till okonventionella metoder för att bli uppmärksammad av killen hon är kär i.

Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar Sören Olsson vardagen för nioåriga Luna i staden Lilla Vargudden. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor behandlar Luna och superkraften: Kärleken evigt aktuella frågor som utanförskap, kärlek och rätten att få vara sig själv.

”Samtidigt som vi vill skriva spännande böcker som lockar till skratt och läsglädje, lägger vi stor vikt vid att barnen ska lära sig att det är okej att vara annorlunda och att de känslor man känner är fullt naturliga. Läsning är ett utmärkt sätt för både barn och vuxna att få en bredare bild av omvärlden och för att både acceptera sig själv och sina känslor likväl som andra människors tankar, känslor och sätt att vara”, säger Sören Olsson.

SÖREN OLSSON är den legendariska barnboksförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och hjärteprojekt.

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Om bokens handling:

Trots att Luna har börjat anpassa sig till sin nyfunna superkraft har vardagen i Lilla Vargudden inte direkt förändrats. Hon känner sig fortfarande lika ensam och annorlunda. Vad ska egentligen en superhörsel vara bra för om den inte kan hjälpa en att få vänner eller bli sedd av den man eventuellt (och helt ofrivilligt) råkar vara kär i? Luna skulle behöva en helt annan sorts superkraft för att  Ben i 5b ska märka henne. Eller kanske en steg-för-steg-guide, helt enkelt. Var ska hon hitta en sån? 

Serien om Luna och superkraften riktar sig till barn i åldern sex till nio år. Den tredje delen i serien släpps i oktober 2021.

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se 
073 - 690 74 09

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade Lauren Groff ges äntligen ut på svenska15.4.2021 11:21:11 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv budgivning har Bookmark Förlag fått äran att ge ut ett av de mest spännande författarskap USA har att erbjuda idag. Lauren Groff har sedan debuten 2008 fått närmare ett tjugotal utmärkelser och utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation. I oktober kommer hennes nya roman Matrix – en berättelse som utspelar sig under medeltiden och som skriver ny kvinnohistoria.

Bookmark Förlag utvecklar sin organisation7.4.2021 09:01:38 CEST | Pressmeddelande

Efter snart tio år och drygt tvåhundra titlar har Bookmark vuxit till tretton medarbetare och över femtio miljoner i omsättning. Det har blivit hög tid för en utveckling av organisationen. Den nya strukturen innebär tillsättandet av en litterär chef, en redaktionschef och ett renodlat säljteam under ledning av förlagets försäljningschef. Dessutom befordras under året tre kollegor till förläggare, och ytterligare två till förläggande redaktör respektive redaktör. Teamet förstärks också med en nyrekryterad förlagskoordinator.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum