Norrköpings kommun

SOS Alarm blir ny larmmottagning för vård- och omsorgskontoret

Dela

Nu byter vård-och omsorgskontoret i Norrköpings kommun larmmottagning. Efter ny upphandling står det klart att SOS Alarm blir ny leverantör efter Doro, som varit kommunens larmmottagning sedan 2012. För vård- och omsorgstagaren kommer bytet av larmmottagning inte att innebära några märkbara förändringar.

– Rent praktiskt så hoppas och tror vi att bytet av larmmottagning inte kommer att märkas för våra vård- och omsorgstagare. Skillnaden blir att det är en annan operatör som svarar på larmet, säger Anna-Pia Viklund, enhetschef vård- och omsorgskontoret.

Inom vård- och omsorgskontoret i Norrköpings kommun finns det omkring 2 700 larm. Den trygghetstelefon som står hemma hos vård- och omsorgstagaren är från Neat Electronics, en leverantör Norrköpings kommun haft sedan omkring 2017. De telefonerna kommer att vara kvar, med den enda skillnaden att sim-koret kommer att bytas ut allt eftersom.

– Vi är oerhört glada för förtroendet att samarbeta med Norrköpings kommun. SOS Alarm vill bidra till att skapa ökad trygghet för de kommuninvånare och deras anhöriga som har behov av trygghetslam i sin vardag. Vår prioritet är att leverera en trygg och säker larmtjänst, med rätt hjälp i rätt tid om olyckan är framme, säger EvaLotta Wahlström, avtalsansvarig på SOS Alarm.

Redan nu påbörjas flytten från Doro till SOS Alarm. Det kommer innan dess också att genomföras tester för att säkra en trygg kvalitetssäkrad övergång.

– Vi är måna om att övergången ska bli så smidig som möjligt för våra vård- och omsorgstagare. För att ytterligare trygga övergången kommer Doro att finnas kvar som backup till 30 juni som är den sista dagen för det tidigare avtalet, säger Anna-Pia Viklund.

Kontakt:

Anna-Pia Viklund

Titel: enhetschef vård- och omsorgskontoret

Telefon: 011-15 51 89

________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör

Telefon: 072-597 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum