Göteborg & Co AB

Späckat musikår i Göteborg 2020 - kanske det bästa någonsin

Dela

Den 5 augusti är Metaltown tillbaka på Bananpiren i Göteborg med bland andra Slipknot. Det är en efterlängtad festival i ett redan fantastiskt musikår i Göteborg: Ullevi-konserter, Summerburst, Statement och massor av spelningar på Liseberg och i Trädgårdsföreningen.

Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co,
Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co,

Musikåret 2020 inleddes starkt med publikrekord på P3 Guldgalan i Partille arena. Resten av året fortsätter att bjuda på starka musikupplevelser inom olika genrer. Något som gör 2020 till det bästa musikåret på länge, kanske någonsin.

– Det som gör 2020 är att det finns otroligt många unika musikupplevelser i olika genrer. Allt från stora konserter på Ullevi, till Statement Festival, Summerburst och nu att Metaltown gör come back på Bananpiren. Way out west har redan nu stora headlines som Robyn och The Strokes och äger rum samtidigt som Göteborgs Kulturkalas. Utöver de stora festivalerna och konserterna finns det ett stort utbud av klubbspelningar, säger Fredrik Sandsten, key account för musik och kulturevenemang på Göteborg & Co.

Årets upplaga av Metaltown blir en endagsfestival den 5 augusti med Slipknot som headline. Statement Festival som hölls första gången 2018, är tillbaka och den är världens första, stora musikfestival för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Summerburst i juni firar 10 år och har valt att enbart fira detta på Ullevi i Göteborg. På Ullevi hålls också ett gäng stora konster i sommar, som Håkan Hellström gånger fyra, Rammstein och Iron Maiden. I sommar kommer också världsartisten Gwen Stefani till Liseberg, Kiss och Bryan Adams spelar i Scandinavium medan Trädgårdsföreningen bjuder på Sting, The Ark, Lars Winnerbäck, Mando Diao, Uggla, Miss Li & Petter, samt Veronica Maggio.

Men det är inte bara sommaren som bjuder på bra konserter, klubbscenen i Göteborg är också stark. Pustervik har exempelvis över 60 konserter bokade redan nu, där det går att se bland andra Organismen, Highasakite, Daniel Lemma & Hot This Year Band, Basia Bulat och Hästpojken.

– Det är ett så bra musikår att det nästan är omöjligt att få med allt. Vi har ett stort utbud av årligen återkommande festivaler tillsammans med enskilda konserter på olika nivåer. Ett fint exempel är musiklägret Side by side med El sistema där lägret avslutas med Festival concert då 2000 unga spelar tillsammans med Göteborgs symfoniker i Scandinavium. Utbudet är rikt och det finns mycket inom olika genrer, så vi är verkligen mitt i ett fantastiskt musikår, kanske det bästa någonsin, säger Fredrik Sandsten.

Ett axplock av musikupplevelser 2020:

Festivaler:

Point Music Festival,15-18 maj 
Hammarkullekarnevalen, 29-31 maj 
West Pride, 3-7 juni 
Clandestinao, 4-7 juni
Summerburst, 5-6 juni 
All my friends are stars,1 augusti 
Metaltown, 5 augusti 
Göteborgs Kulturkalas, 11-16 augusti 
Way out West, 13-15 augusti 

Arenaspelningar och utomhuskonserter
Miriam Bryant, 6 mars 
Bryan Adams, 13 mars 
James Blunt, 30 maj 
Håkan Hellström, 12-13 juni & 28-29 augusti 
Sting, 21 juni 
Kiss, 23 juni 
Iron Maiden, 27 juni 
The Ark, 2 juli  
Gwen Stefani, 15 juli
Rammstein, 31 juli-1 augusti
Deep Purple, 27 september  
Aha, 20 november 

Klubbspelningar
Kajskjul 8
Musikens hus & Café Hängmattan
Nefertiti
Pustervik
Trädgår’n
Valand 

Shower och musikaler
Sound of music, pågående – 29 februari 
Oliver! pågående - 26 april 
La ville morte, 8 mars 
Pernilla Wahlgren har hybris, 13 mars-25 november  
Robin Hood the musical, 15 mars 
Grease på turné, 4-5 april 
Från Broadway till Duvemåla, 18 april 
Mama Mia the Party på Rondo, 28 augusti-31 januari  
The Simon & Garfunkel Story, 17 november 

 

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co,
Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co,
Ladda ned bild
Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co.
Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co.
Ladda ned bild
Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co,
Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co,
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum