Uppsala kommun

Späckat program på Uppsala kulturskolas festivalvecka

Dela

Måndag 20 maj–söndag 26 maj bjuder Uppsala kulturskola in till årets festivalvecka. Våra elever står för dansuppvisningar, bildkonstutställningar och musik i en mängd genrer – från klassiskt till jazz- och popmusik.

Lyssna på ABBA-låtar på Forumtorget eller blockflöjt i Gottsunda, besök elevutställningen på Uppsala konstmuseum, upplev den explosiva kraften i en slagverkskonsert på Nannaskolan, jazza loss

på jazz- och bluesfestival på Uppsala konsert och kongress (UKK) och mycket, mycket mer!

Öppet hus lördag 25 maj

För alla barn och ungdomar som vill prova på att spela instrument, dansa, spela teater och skapa bildkonst håller Kulturskolan öppet hus lördag 25 maj 13–15 i sina lokaler på Skolgatan 51.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat bredda kulturskolans utbud och vi satsar nu vidare. Kulturskolan är viktig och ska nå alla barn. Jag hoppas att många barn som ännu inte upptäckt kulturskolan blir nyfikna och kommer och testar när det är Öppet hus, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP)

– Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda ett så stort och varierat program – både inom- och utomhus och runt om i kommunen. På lördagen går det till exempel att först besöka oss på öppet hus på Skolgatan, därefter ta vägen till De Visas körshow ”På väg” på Nannaskolan och sedan avsluta dagen med att gå till UKK och njuta av Uppsala Youth Jazz & Blues Fest, säger Monica Alwinder Gustafson, biträdande chef på Uppsala kulturskola.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum