Solna Stad

Spaden i marken för nya skolan i Järvastaden

Dela

Idag tisdagen den 5 april sattes spaden i marken till nya skolan i Järvastaden. Nästa år kommer skolan stå klar, tillsammans med förskola och en helt ny idrottshall. Bakom satsningen står Hemsö Fastigheter och Raoul Wallenbergskolan.

– Järvastaden är en populär stadsdel och i takt med att Solna växer behöver vi fler skolor och förskolor. Ett välbehövligt tillskott är att vi samtidigt får en ny idrottshall intill skolan, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Skola och förskola
Den nya skolan i Järvastaden ska rymma minst 500 elever från förskoleklass upp till årskurs 6 och drivas av Raoul Wallenbergskolan. En förskola byggs också på tomten. Skolan ska vara klar till höstterminen 2017 och förskolan till höstterminen 2019.

Ny idrottshall
Intill skolan byggs också en ny idrottshall. Solna stad har beslutat att hyra idrottshallen av Raoul Wallenbergskolan all den tid som skolan inte använder hallen. Med start hösten 2017 kommer idrottshallen vara öppen för föreningar och enskilda tre fjärdedelar av tiden.

Adressen till den nya skolan blir Fridensborgsvägen 100, ett stenkast från den välkända Mulle Meck-lekparken.

Presskontakt:
Lisen Ydring, kommunikatör, Solna stad
mobil 072-583 13 12

 

Nyckelord

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum