Bookmark Förlag

Spänningens mästare Harlan Coben tillbaka med hyllad thriller

Dela

Kritikerrosade Harlan Coben har utnämnts till en av nutidens bästa spänningsförfattare och hans namn har blivit synonymt med sensationella bladvändare. Nu släpps Pojken från skogen – en kärnfull thriller som med ett medryckande driv utforskar angelägna frågor som utanförskap, lögner och maktkorruption.

Ett barn hittas i skogen på USA:s östkust. Han har överlevt ensam utan mänsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrån. Pojken får namnet Wilde. 30 år senare har Wilde återvänt till skogen där han lever isolerad och utstött från den stad han vuxit upp i. Men när en tonårsflicka försvinner spårlöst blir han motvilligt indragen i fallet och tvingas återvända till det samhälle han aldrig passat in i. Det dröjer inte länge förrän gamla demoner väcks till liv och Wilde upptäcker att stadens maktelit döljer mörka hemligheter som kan förstöra otaliga liv.

Pojken från skogen nominerades till Goodreads Choice Awards 2020 och har hyllats för sina fängslande karaktärer och sitt bladvändardriv. Library Journal kallar boken för ”en medryckande och fartfylld thriller som levererar action i snabbt tempo från allra första sidan” och San Francisco Chronicle menar att ”Harlan Coben återigen har överträffat sig själv”.

Förutom att vara en av världens största spänningsförfattare har Harlan Coben även erövrat Netflix. Coben har tecknat ett femårsavtal med streamingtjänsten där inte mindre än 14 filmer och serier ingår, vilket har gjort att Coben fått titeln ”King of Netflix”. En av de senaste Netflix-produktionerna var serien The Stranger (baserad på hans bok Främlingen). 

Harlan Cobens spänningsromaner har sålt i över 70 miljoner exemplar, publicerats på 43 språk och toppat bästsäljarlistor världen över. Han är den enda författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allan Poe Award, Anthony Award och Shamus Award.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Credit Olivier Vigerie Getty Images
Credit Olivier Vigerie Getty Images
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Credit Claudio Marinesco
Credit Claudio Marinesco
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Bookmark Förlag utvecklar sin organisation7.4.2021 09:01:38 CEST | Pressmeddelande

Efter snart tio år och drygt tvåhundra titlar har Bookmark vuxit till tretton medarbetare och över femtio miljoner i omsättning. Det har blivit hög tid för en utveckling av organisationen. Den nya strukturen innebär tillsättandet av en litterär chef, en redaktionschef och ett renodlat säljteam under ledning av förlagets försäljningschef. Dessutom befordras under året tre kollegor till förläggare, och ytterligare två till förläggande redaktör respektive redaktör. Teamet förstärks också med en nyrekryterad förlagskoordinator.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum