Enköpings kommun

Sparbanken tilldelas Enköpings kommuns tillgänglighetspris!

Dela
I år går Enköpings kommuns tillgänglighetspris till Sparbanken i Enköping, för deras mångåriga satsning på tillgänglighet.

Motiveringen lyder:

”För deras genuina och mångåriga arbete med att tillgängliggöra banken för kunder och besökare. I kombination med en tillgänglighetsanpassad lokal och en professionell personal som snabbt stödjer så blir platsen trygg ur ett tillgänglighetsperspektiv. Sparbanken är dessutom den enda bank i kommunen som hanterar kontanter vilket ger stor uppskattning bland många Enköpingsbor.”

Mångårig satsning har gett resultat

Magnus Bromark, VD på Sparbanken i Enköping, tog emot priset tillsammans med kollegor under ett morgonmöte fredagen den 10 mars.

– Vi är rörda och tacksamma för detta pris. Tillgänglighet har vi satsat på i många år och nu känns det som att vi fått ett erkännande, säger Magnus Bromark.

En prisvinnare med ett brett tillgänglighetstänk

Jesper Englundh, kommunala tillgänglighetsrådets ordförande, Katarina Lindberg, vice ordförande och Jan Wigdell, initiativtagare till priset, var på plats för att dela ut priset till Sparbanken under fredagen.

– Sparbanken i Enköping har verkligen gjort sig förtjänta av årets tillgänglighetspris. Här talar vi om tillgänglighet ur en väldigt bred aspekt. Bemötandet från personalen, lokalernas anpassning och att man fortfarande har kontanthantering vägde tungt när vi valde årets prisvinnare, säger Jesper Englundh.

Tillgänglighetspriset, som kom till tack vare ett medborgarförslag, har delats ut sedan 2018. Priset uppmärksammar insatser som förbättrat livsvillkoren och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i Enköping.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum