Huddinge kommun - politik

Spårväg syd är säkrad men Tvärförbindelse Södertörn saknar fortfarande full finansiering

Dela

I dag fattade regeringen beslut om nationell plan för infrastruktur åren 2018-2029. Spårväg syd som ska dras mellan Flemingsberg och Älvsjö är säkrad. I Trafikverkets förslag till nationell plan som lämnades över till regeringen i höstas saknades full finansiering för Tvärförbindelse Södertörn. Nu har regeringen valt att dra av ytterligare 200 miljoner kronor från projektet.

- Beskedet skapar fortsatt osäkerhet kring ett av regionens viktigaste infrastrukturprojekt. Osäkerhet om tusentals jobb och nya bostäder som inte kan förverkligas utan Tvärförbindelse Södertörn, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge

- Planeringen fortsätter i oförminskad takt men pengarna behöver förr eller senare skjutas till, fortsätter Daniel Dronjak (M).

- Det är glädjande att Spårväg syd finns med fullt finansierad. Spårvägen och Tvärförbindelse Södertörn kommer att avgöra utvecklingen i Huddinge och Södra Stockholm, avslutar Daniel Dronjak (M)

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum