Region Uppsala

Spårvagnsdepå föreslås placeras i Bäcklösa

Dela

Under förutsättning av att Uppsala kommun beslutar om att satsa på spårväg, så måste Region Uppsala bygga en depå för spårvagnarna. Vid sitt möte fattade fastighets- och servicenämnden beslut om en lokalisering av en sådan depå. I första hand föreslås depån lokaliseras till Bäcklösa, del av fastighet Ultuna 2:1.

I andra hand föreslås lokaliseringen till Gottsunda, del av fastighet Ultuna 2:25. I tredje hand föreslås lokaliseringen till Sävja Västra Norra, del av fastighet Nåntuna 2:19.

Bakgrunden är att Uppsala Spårvägsprojekt under 2018 och 2019 har utrett nio lägen för en spårvagnsdepå som Uppsala kommun har anvisat. För projektets fortsatta arbete är det nödvändigt att fatta ett beslut om var spårvagnsdepån ska ligga. Av de tidigare nio förslagen till placering är det nu alltså tre som är fortsatt aktuella.

Fastighets- och servicenämnden har tidigare fattat beslut om att initiera en upphandling av konsulter, som ska arbeta med att projektera spårvagnsdepån.

Nämnden beslutade också vid sitt möte att uppmana Uppsala kommun att beakta framtida behov av vårdinrättningar, såsom sjukhus och vårdcentraler, i det fortsatta arbetet med fördjupad översiktsplan för sydöstra stadsdelarna i Uppsala.

Kartor som visar placeringarna av depåerna finns i handlingarna, som vanligt är dessa publicerade på Region Uppsalas webbplats. Detta under Demokrati och insyn, Politik, Fastighets- och servicenämnden, aktuellt datum.

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum