Lernia

Specialiseringskurs för undersköterskor ska hjälpa Skåne att möta behov av ny kompetens inom vård och omsorg

Dela

Den allmänna utvecklingen inom vården går fort med ny teknik och nya behandlingsmetoder. Region Skåne uttrycker ett stort behov av vidareutbildningsprogram för undersköterskor i syfte att möta nya kompetensbehov. Utbildningsföretaget Lernia startar därför i höst en specialiseringskurs för undersköterskor på distans från Malmö.

Sverige har ungefär 180 000 undersköterskor, vilket gör dem till den största yrkesgruppen. Mot bakgrund av den tekniska utvecklingen och nya innovationer är det en yrkesgrupp som står inför stora förändringar och är i behov av att lära sig nya färdigheter. En enkät från Sveriges kommuner och landsting från 2018 visar att det är ett stort underskott på undersköterskor med den specialistkompetens som yrket kräver för att effektivt kunna ta hand om svenska patienter. Några av de mest akuta områdena att kompetensutveckla inom är anestesi, operation och intensivvård.

 - Att vidareutbilda undersköterskor inom dessa viktiga områden bidrar inte bara till att öka specialkunskapen, det innebär även en säkrare behandling av patienter, en mer individanpassad vård, så väl som en mer tillgänglig vård genom att vård och omsorgsarbetet kan ske mer effektivt. Man ser stora behov av detta i Skåneregionen, men även i hela Sverige, därför är vi glada att starta igång den här distansutbildningen från Malmö i höst, säger Linda Rosqvist, utbildningsledare på Lernia.

Skåne har den lägsta sysselsättningsgraden bland Sveriges län och en låg produktivitetsutveckling. Region Skåne uttrycker därför ett stort behov av vidareutbildningsprogram för undersköterskor för klara av framtidens vårdbehov. Man menar också att den växande och åldrande befolkningen, fler välinformerade patienter och den medicintekniska utvecklingen kommer att öka efterfrågan på vård och omsorg i södra regionen.

På ett till fem års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att undersköterskor kommer ha mycket goda möjligheter till arbete. Många inom denna yrkesgrupp ska dessutom gå i pension inom fem år. Enligt SCB kommer det att saknas så många som 160 000 utbildade inom vård och omsorg och största bristerna ligger i specialistområdena.

Utbildningen börjar i 24 augusti 2020 i Malmö. Ansökan är öppen.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens industri. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder 2019 och finns över hela landet. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Ny satsning ska hjälpa Falkenbergs arbetssökande till jobb26.5.2020 13:59:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Falkenberg med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Gävles arbetssökande till jobb26.5.2020 13:59:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Gävle med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Umeås arbetssökande till jobb19.5.2020 08:59:02 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Umeå med den nya satsningen ”Rusta och matcha” som ska stötta arbetssökande och matcha dem med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Skövdes arbetssökande till jobb19.5.2020 08:45:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Skövde med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Skellefteås arbetssökande till jobb19.5.2020 08:45:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Skellefteå med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Oskarshamns arbetssökande till jobb12.5.2020 08:44:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Oskarshamn med den nya satsningen ”Rusta och matcha” som ska stötta arbetssökande och matcha dem med företag där jobben finns.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum