Specsavers Sweden AB

Specsavers är en av Europas bästa arbetsplatser 2021

Dela

Specsavers Norra Europa har klättrat till plats 11 i Great Place to Work ® ranking över Europas bästa arbetsplatser 2021 i kategorin Bästa multinationella arbetsplatser i Europa. Optikkedjan är den enda retailkedjan på topp 25 i listan.

Specsavers har tidigare fått hög rankning i Great Place To Works nationella listor, som helt baseras på frågor till anställda. Föregående års placering blev plats nr 18, en hög ranking på Europalistan bland företag som DHL, SAS Institute och Hilton.

– Jag är stolt över att se att våra medarbetare trivs så bra hos Specsavers och har röstat fram oss som en av Europas bästa arbetsplatser. Ett starkt bevis på att våra medarbetare trivs och kan växa tillsammans med oss. Vi jobbar mycket med utveckling och utbildning vilket gör att våra anställda trivs och att många vill ha en lång och givande karriär hos oss. Att jobba i en multinationell organisation ser vi som en stor fördel där vi kan ta lärdom av varandra och bidra med erfarenheter över landsgränserna, Tillsammans strävar vi efter att dagligen bidra till en bättre ögonhälsa för alla, säger Jennie Widell, HR Chef Specsavers Sverige.

Hur anställda har svarat under Covid-19 pandemin är ett tydligt bevis på hur stark Specsavers företagskultur är även i mer utmanande tider med hemarbete och andra förutsättningar i butik med stort fokus på hygien och säkerhet både för anställda och kunder. 

– Jag är överväldigad över hur fantastiskt alla anställda har löst omställningen till en helt ny verklighet på arbetsplatsen, både på supportkontor och i butik. Allas tålamod, förmåga att snabbt ställa om till nya rutiner med riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och fokus på ökad hygienstandard, att stötta varandra över ens egen roll och landsgränser där det funnits behov av snabba förändringar. Att se hur anställda frivilligt börjat köra ut glasögon till riskgrupper,butiker som öppnat upp innan ordinarie öppettider för riskgrupper och anställda som bjuder på träningspass via Teams.Det skapar en inkluderande arbetsplats där medarbetare upplever att de kan vara sig själva och därmed en kultur som vi är stolta att vara en del av, säger Jennie Widell.

Se den fullständiga listan här: www.greatplacetowork.com/best-workplaces-international/best-workplaces-in-europe/2021

 Se mer om våra lediga tjänster här: https://join.specsavers.com/se/full-job-overview/

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Specsavers är en av Europas bästa arbetsplatser 2021.
Specsavers är en av Europas bästa arbetsplatser 2021.
Ladda ned bild

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra 
priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina 
kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som 
grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 1 600 optikbutiker med cirka 
30 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, 
Danmark, Finland, Spanien, New Zealand och Australien. Specsavers erbjuder 
produkter av hög kvalitet till fördelaktiga priser. Specsavers etablerade 
sig i Sverige 2004 och har idag drygt 115 butiker. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

Ny rapport om barns ögonhälsa: 8 av 10 föräldrar vill se rutiner för synundersökning i skolan30.5.2022 09:12:42 CEST | Pressmeddelande

Närsynthet ökar kraftigt bland barn, men alltför få fall upptäcks i god tid. Skulle rutiner för synundersökningar av eleverna i grundskolan vara en väg framåt? Ja absolut, säger 8 av 10 svenska föräldrar i en undersökning gjord av Kantar Sifo som publiceras i färska rapporten ”Barns ögon ska hålla hela livet” från Specsavers. – Årliga och obligatoriska synundersökningar i skolan vore ett bra sätt att tidigare upptäcka och bromsa ner utvecklingen av närsynthet, säger Pelsin Demir, doktorand vid Linnéuniversitetet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum