Spanska Turistbyrån

Spektakulär blomning i Spanien

Dela

Spanien fylls av färgprakt under vårmånaderna och en stor del av sommaren. Lavendelfält, körsbärsträd och mandelträd i blom skapar fantastiska och väldoftande landskap! Festivaler fulla av aktiviteter organiseras i samband med blomningen. Vi visar platserna med den mest imponerande blomningen och deras glädjefulla fester.

Lavendel i Brihuega (Guadalajara) / Shutterstock.
Lavendel i Brihuega (Guadalajara) / Shutterstock.

Mandelträd, en vit och rosa dröm.

Februari markerar mandelträdens blomning. Många konstnärer och fotografer reser till Mallorca vid denna tidpunkt för att fånga ögonblicket när ön förvandlas till ett enda stort blomhav. I den vackra staden Tejeda på ön Gran Canaria firas Almond Blossom Festival. Även parken Quinta de los Molinos i huvudstaden Madrid lockar dem som söker landskap med blommande mandelträd.

Blomfält i solnedgången, Cieza (Murcia) / Shutterstock.

Fruktträd i blom: persika, plommon, körsbär och äppelträd.

Mellan februari och mars förvandlas fälten i Cieza i Murcia till alla regnbågens färger när fruktträden blommar, särskilt alla de miljoner persikoträden. Mellan mars och april kan vi besöka slottet Nalda i La Rioja för att njuta av den vackra utsikten över dalen Iregua när plommonträd och andra fruktträd blommar. I Cáceres kan vi beundra den välkända blomningen av körsbärsträden i Jertedalen. Mellan april och maj blir äppelträden vita i Asturien. Den traditionella cidern är den viktigaste drycken här och de sex byarna som utgör ciderdistriktet firar Apple Tree Flowering Week.

Innergård i Córdoba.

Dekorera staden med blommor.

I början av maj dekorerar invånarna i Córdoba sina uteplatser med blommor. Det firas en glädjefull festival i gemenskap, “Fiesta de los Patios”, där du kan njuta av den behagliga doften av apelsinblom. Denna tradition har förklarats som ett immateriellt kulturarv av UNESCO. Samtidigt firas festivalen Temps de Flors i Girona. Stadens torg, trädgårdar, uteplatser och monument dekoreras med färgglada och kreativa blomsterarrangemang. 

 Solrosor i Burgos.

Blomfält med lavendel, vallmo, spansk kvast och solrosor.

Madrid är en knytpunkt mellan de blommande landskapen Toledo, Ávila och Guadalajara. Brihuega Lavendel Festival i Guadalajara firas i juli när skörden av lavendeln äger rum. De vidsträckta violetta fälten, lavendeldoft i luften och utomhuskonserter är en fröjd för sinnena.

Mellan april och maj färgar vallmoblommor fälten röda nära slotten Montalbán och Polán, i Toledo. Åkrarna norr om Sierra de Gredos i Ávila färgas guldgula mellan maj och juni av den spanska kvastens blomning. Regionalparken i området har mer än 60 utsiktsplatser varifrån du kan skåda havet av blommor samt en exklusiv Parador där man kan bo. Om gula blommor hör till favoriterna borde du besöka norra Spanien i början av sommaren när solrosorna slår ut i regionen La Bureba i Burgos.

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lavendel i Brihuega (Guadalajara) / Shutterstock.
Lavendel i Brihuega (Guadalajara) / Shutterstock.
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum