Svea Ekonomi

Spelexperten väljer Svea för att möta kundernas behov

Dela

Spelexpertens affärsidé har skördat framgångar samtidigt som allt fler röster höjs om att barn, ungdomar – och vuxna spenderar mer tid framför skärmen istället för att umgås. Nu gör den digitala spelbutiken det lättare för spelsugna svenskar att lägga vantarna på sitt favoritspel. Genom ett nytt samarbete med Svea blir det nämligen smidigare att klicka hem sällskapsspel från Spelexpertens webbutik.

Under de senaste månaderna har antalet hemmakvällar blivit fler än någonsin tidigare. För många innebär det att spelkvällarna blir allt fler. Och nu blir det enklare att klicka hem favoritspelet. Den ledande spelbutiken online, Spelexperten, kan tack vare sitt samarbete med Svea erbjuda flera betalalternativ. Genom samarbetet med Svea som är näst störst i Norden inom betalningar för e-butiker och har fler än 15 000 anslutna e-handlare så kan Spelexperten nu erbjuda fler flexibla betalalternativ.

Spelexperten har sedan starten 2009 snabbt blivit en favorit på nätet för de som söker sällskapsspel. Verksamheten omsatte 2020 90 miljoner, en ökning med 60 procent från föregående år.

– Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för våra kunder att spela sällskapsspel och umgås. Det innebär att vi satsat stort på vårt utbud, våra leveranser och nu också betalalternativen. Samarbetet med Svea har gjort att vi kan ge våra kunder flexibla lösningar vilket ger allt fler möjligheten till en trevlig spelkväll med familj eller vänner. Att Svea är så flexibla, tillmötesgående och prisvänliga gör dem till en perfekt partner, säger John Pettersson, vd på Spelexperten.

 – Spelexperten är ett spännande företag som bidrar till ökad glädje hos många svenskar. Därför känns det extra kul att vi tack vare vårt nära samarbete nu kan erbjuda deras kunder smidiga betallösningar. Spelexperten är en snabbt växande e-handel med fokus på att möta kundernas efterfrågan. Vi är övertygade om att flexibiliteten i våra betallösningarna kommer bidra till en ökad konvertering för Spelexperten och även uppskattas av deras kunder, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

Om Spelexperten:

Spelexperten grundades 2009 och är en ledande webbshop inom spel som säljer allt ifrån klassiska sällskapspel till air-hockey och utomhusspel. Spelexperten grundades av Mattias Gladh och John Pettersson och kontoret är beläget i Gävle. 2020 omsatte Spelexperten 90 miljoner kronor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svea Ekonomi
Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea:

Svea är en finansiell företagsgrupp med trettio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet. Med 2 000 anställda över hela Europa – från rådgivare och lånespecialister till utvecklare och designers, skapar vi administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa. Läs mer på svea.com.

Följ Svea Ekonomi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Ekonomi

Dyrt, saknad kompetens och ogynnsamt: Detta stoppar svenska företag från ny teknik29.3.2021 07:33:00 CEST | Pressmeddelande

AI, VR, AR och externa digitala marknadsplatser, verktygen och plattformarna blir allt mer närvarande i konsumenters liv. Men är de nya teknikerna en del av företagens vardag? En ny rapport från Svea visar att en klar majoritet är positiva till teknik som AI och dess inverkan på försäljningen. Men samtidigt stoppas de av att rätt kompetens saknas och att det är för dyrt.

Amazon inget hot för svenska e-handlare25.2.2021 07:45:00 CET | Pressmeddelande

Efter flera år av rykten lanserade Amazon sin svenska e-handelsplattform i oktober 2020. Reaktionerna på e-handelsjättens intåg har varit både positiv och negativ, men frågan är hur de svenska e-handlarna själva ser på det. Svea och Paysons senaste undersökning visar att inte rör sig om någon utbredd oro från e-handlarnas sida och bara drygt var tredje kommer genomföra åtgärder i deras e-butiker till följd av lanseringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum