SHL Svenska Hockeyligan AB

Spelschemaändringar – grundserien förlängs och flertalet ytterligare matcher får nya speldatum

Dela

På grund av flertalet uppskjutna matcher och ett kommande OS med SHL-uttagna spelare kommer SHL:s spelschema för återstående delen av säsongen uppdateras. Grundserien förlängs med 9 dagar och ytterligare matcher får nya speldatum. Under OS kommer 37 SHL-matcher spelas.

Fjolårets SHL-säsong påverkades stort av pandemin och dess konsekvenser och med ett stundande vinter-OS under nuvarande säsong var SHL förberedda på att behöva göra en rad ändringar även i årets spelschema. Dialogen med Svenska Ishockeyförbundet, som ansvarar för tävlingsbestämmelserna i svensk ishockey, har varit kontinuerlig under säsongen och innan jul presenterade SHL ett förslag med spelschemaändringar som krävde en förlängning av grundserien till följd av OS-uppehållet.

- Principen när det gäller spel under OS-uppehållet är att vi strävar att spela matcher där förutsättningarna är liknande mellan mötande lag. Så om två lag har två spelare vardera som saknas på grund av OS-uttagning så kan de möta varandra till exempel, förklarar Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

SHL-spelschemat påverkas av OS från torsdagen den 3 februari och fram till tisdagen den 22 februari och under denna period spelas 12 matchdagar med totalt 37 matcher.

- Samtliga lag som spelar under denna period har godkänt sina matcher under dessa förutsättningar och precis som med övriga spelschemaförändringar till följd av pandemin har dialogen varit god internt med högt lösningsfokus. Vill även rikta ett stort tack till C More som flyttar matcher med stor flexibilitet så att vi får ihop ett komplext schema, säger Hemlin.

För att få ihop ändringarna under OS-uppehållet har det även beslutats att förlänga grundserien med nio dagar, grundserien avslutas därmed torsdagen den 24 mars.

- Med förlängningen av grundserien skapar vi oss rymd för att parera ytterligare beroende på om förutsättningarna från såväl OS som pandemin påverkar vårt schema positivt eller negativt. Som under hela pandemin arbetar vi internt med en rad olika scenarion och är redo med ytterligare ändringar om så skulle behövas, förklarar Hemlin och fortsätter;

- Det finns som sagt rymd för förändringar även i den avslutande delen av grundserien men den sista omgången kommer hållas, och spelas, intakt så som den är planerad sen tidigare.

Se bifogat för underlag över samtliga spelschemauppdateringar, samt bild över vilka matcher som spelas under OS-uppehållet.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2021/2022 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum