SHL Svenska Hockeyligan ABSHL Svenska Hockeyligan AB

Spelschemat för SHL 2016/2017 är här!

Dela

Den 17 september 2016 inleds en ny säsong av SHL. Precis som under föregående år är det 52 omgångar med 14 lag som ska spelas innan det är dags att på allvar börja göra upp om SM-titeln och den åtråvärda LeMat-pokalen. Spelschemat i sin helhet finns på www.shl.se (med reservation för att ändringar kan komma att göras). Häng med in i detaljerna kring spelschemat!

På vägen till det dramatiska SM-slutspelet och det gastkramande kvalspelet under våren 2017 förväntar vi oss spänning, kamp, dramatik, tjuvknep, läckra dragningar, hårda tacklingar och mängder av annan skön hockeyunderhållning i SHL.

Den första matchdagen på resan dit innehåller två matcher. Den ena är storstadsmötet mellan Malmö Redhawks och de regerande mästarna Frölunda Indians, den andra bjuder på en kamp mellan Luleå Hockey med nya tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson i båset och Linköping HC. Östgötarna deltar även i säsongens andra matchdag då vi bjuds på ett derby mot HV71.

I norr rivstartar säsongen med ett dubbelmöte mellan Luleå Hockey och Skellefteå AIK, som drabbar samman två dagar i rad. Vi kan därmed räkna med intensiva upplevelser redan från första nedsläpp den kommande säsongen.

Andra saker som är värda att notera i spelschemat är att nykomlingen Leksands IF inleder denna SHL-sejour med en match mot Djurgården Hockey den 22 september, att det första klassikermötet mellan Brynäs IF och Leksands IF spelas den 13 oktober, samt att den första SM-finalreprisen Skellefteå AIK-Frölunda Indians spelas 22 oktober Därtill blir mellandagarna efter jul en förlängd högtid för alla hockeyälskare, eftersom tre raka fulla omgångar med sju matcher på samma dag spelas 26, 28 och 30 december.

SHL 2016/2017 spelar sin sista omgång torsdagen den 9 mars 2017, givetvis med en full omgång där alla matcher startar samtidigt. Mycket nöje önskas alla åskådare och följare!

Se hela spelschemat för SHL 2016/2017

De första matchdagarna i SHL 2016/2017

17 september 2016

Malmö - Frölunda, Malmö Arena

Luleå - Linköping, Coop Norrbotten Arena

21 september 2016

Linköping - HV71, Saab Arena

22 september 2016

Leksand - Djurgården, Tegera Arena

Rögle - Växjö, Lindab Arena

Färjestad - Örebro, Löfbergs Arena

Malmö - Karlskrona, Malmö Arena

23 september 2016

Luleå - Skellefteå, Coop Norrbotten Arena

Brynäs - Frölunda, Gavlerinken Arena

24 september 2016

Skellefteå - Luleå, Skellefteå Kraft Arena

Örebro - Rögle, Behrn Arena

Djurgården - Malmö, Hovet

Växjö - HV71, Vida Arena

Karlskrona - Leksand, ABB Karlskrona Arena

Frölunda - Brynäs, Scandinavium

25 september 2016

Linköping - Färjestad, Saab Arena

Kontakter

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i SHL tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2016/2017 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Karlskrona Hockeyklubb, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL ställer sig bakom #metoo #time out23.11.2017 13:06Pressmeddelande

SHL har läst och tagit del av de berättelser som idag publiceras i Dagens Nyheter där kvinnor som på olika sätt är verksamma inom idrotten vittnar om hur de utsätts för kränkningar, diskriminering, trakasserier och övergrepp i sitt utövande. Berättelser som är kopplat till ishockeyn där män i våra verksamheter kränker kvinnor. Det här är helt oacceptabelt och något som vi i SHL tydligt kommer att markera inte får förekomma i vår verksamhet och vi kommer att agera när det händer. Därför ställer sig SHL bakom #metoo och #timeout. Vi gör detta för en idrottsrörelse fri från kränkningar och diskriminering. Vi gör det för att alla ska ha rätt till att drömma stort och slippa skrämmas till tystnad eller avhopp. Vi gör det tillsammans, för en idrottsrörelse för alla. Brynäs IF Djurgården Hockey Frölunda Indians Färjestad BK HV71 Karlskrona HK Linköping HC Luleå Hockey Malmö Redhawks Mora IK Rögle BK Skellefteå AIK Växjö Lakers Örebro Hockey SHL-organisationen

SHL:s vision: en av världens två bästa hockeyligor sportsligt och upplevelsemässigt.20.11.2017 10:00Pressmeddelande

Från och med säsongen 2018/2019 kommer SHL bland annat genom det nya avtalet med C More få en väsentligt större intäkt. Detta ger en enorm möjlighet att långsiktigt stärka och mer fokuserat utveckla svensk ishockey, klubbarna och ligan. Klubbarna har därför gett SHL i uppdrag att ta fram en strategi kopplat till de ökade intäkterna till SHL samt de kommande kraven för att uppnå elitlicens. Alla fjorton SHL-klubbar har varit delaktiga i arbetsprocessen och står enhetligt bakom strategin och beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum