Spendrups Bryggeri AB

Spendrups ansluter sig till DLF:s Transportinitiativ

Dela

Spendrups tar nu nästa steg i arbetet med att ställa om till fossilfria transporter, och ansluter sig till målsättningen om fossilfria inrikes transporter till 2025.

DLF:s Transportinitiativ har som målsättning att inrikes transporter, egenutförda och köpta, i DLF:s medlemsföretag, ska vara fossilfria senast 2025. Spendrups har sedan många år drivit ett ambitiöst arbete med att öka andelen förnybart bränsle som de egna lastbilarna kör på. Idag är cirka 90 procent av de egna transporterna fossilfria. 

– Våra egna transporter är på god väg att bli fossilfria, bland annat genom vårt samarbete med Energifabriken där vi har tankar med HVO och RME på flera av våra terminaler. Därigenom skapar vi bra förutsättningar för att köra fossilfritt, säger Martin Valdemarsson som är chef för Supply Chain på Spendrups.

Spendrups ställer även krav på de inköpta transporterna. Det arbetet kommer nu att intensifieras för att kunna nå målsättningen om fossilfria inrikes transporter till 2025.

– De transporter som Spendrups köper in är en större utmaning. Eftersom dryck distribueras till hela landet krävs bland annat en infrastruktur, med tillgång till fossilfritt bränsle överallt. Vi gör nu ett kartläggningsarbete för att förstå vad som krävs för att klara omställningen, säger Martin Valdemarsson.

Spendrups har höga ambitioner i klimatarbetet och detta blir en viktig del i Spendrups övergripande målsättning, att bli en fossilfri verksamhet till 2025.

Läs mer om Spendrups hållbarhetsarbete här: http://hallbarhetsredovisning.spendrups.se/

Läs mer om DLF:s Transportinitiativ här: https://www.dlf.se/transportinitiativet-2025/

För mer information, kontakta:

Rose-Marie Hertzman, presschef Spendrups. rose-marie.hertzman@spendrups.se, 0708-952567

Nyckelord

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Idag levererar Spendrups handsprit till Region Örebro13.5.2020 13:59:07 CESTPressmeddelande

Behovet av handsprit och desinfektionsmedel är fortfarande stort, inte minst inom hälso- och sjukvården. Vid påsk påbörjades leveranser av handsprit, som kommer från restalkoholen från alkoholfri öl, till Region Dalarna. Efter ett upprop från Länsstyrelsen i Örebro erbjöd Spendrups att leverera handsprit även till Region Örebro. Första leveransen på 330 liter går idag till Universitetssjukhuset Örebro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum