Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar

Dela

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

- Sommarens mest populära resmål är verkligen en spännande blandning av helt olika restyper. Allt ifrån sol och bad vid Medelhavet, till storstadsbesök i New York, och kombinationen av stad och bad i Bangkok och Thailand lockar svenskarna i sommar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Svenska resenärer tenderar att boka sommarens semestrar lite senare än för ett par år sedan, men trots detta är januari och februari mycket populära resebokningsmånader då många av sommarens resor bokas in. Utbudet av resor och hotellrum är fortfarande stort, och dessutom finns det ofta fördelaktiga boka tidigt-rabatter att utnyttja.

Mallorca har länge varit ett av svenskarnas mest älskade resmål, men får inför sommarens utlandsresor kliva åt sidan för kroatiska Split med sina många näraliggande badorter.

- Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker, med ett stort utbud av både charterresor och flygstolar. Vackra Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. De flesta resenärer väljer dock att tillbringa större delen av semestern på någon av de näraliggande öarna eller badorterna längsmed den kroatiska rivieran, säger Katarina Daniels.

Thailand har gått från att vara en vinterdestination till att bli en favorit året runt, och ökar bokningarna inför sommaren ökar med knappt 11 procent. Den mysiga storstadsfavoriten Lissabon är dock sommarens raket, och ökar antalet bokningar med drygt 39 procent. Lissabon är en lagom stor storstad och lockar resenärer med alla typer av semesterönskemål, oavsett om det handlar om sol och bad, gastronomiska upplevelser eller som avstamp för att uppleva andra delar av Portugal.

Mest populära resmål sommaren 2020

  1. Split (3)
  2. Mallorca (1)
  3. Kreta (2)
  4. Bangkok (10)
  5. Rhodos (4)
  6. Cypern (6)
  7. Lissabon (ny)              
  8. Alanya (7)
  9. Malaga (9)
  10. Alicante (10)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 20 februari 2020 med avresa den 1 juni – 31 augusti 2020.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum