Ticket

Split går om Mallorca som sommarens mest populära resmål

Dela

Mallorca har under många år varit svenska resenärers favoritresmål nummer ett. Till sommaren 2018 får dock vår spanska favorit-ö kliva åt sidan till förmån för kroatiska Split, en av årets stora raketer, som går om Mallorca som sommarens mest populära resmål. Detta visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

- Intresset för Kroatien är högt sedan flera år, men har nu inför sommaren 2018 verkligen exploderat. Split är både en mysig stad och en perfekt utgångspunkt för att utforska Kroatiens vackra övärld och den Makarska rivieran längre söderut, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Spanien är fortfarande det mest bokade semesterlandet sommaren 2018. Både Grekland och Kroatien ökar dock kraftigt inför sommarens semestrar och närmar sig med stormsteg Spaniens bokningsnivåer. Detta beror dels på att researrangörerna de senaste åren styrt om en stor del av sin kapacitet från Turkiet till just Grekland och Kroatien, men även för att prisnivåerna i Spanien har börjat stiga.

- I takt med att priserna till Mallorca har blivit dyrare söker sig fler svenska resenärer till mer prisvärda resmål. Det finns många billiga resor till Kroatien, och även prisbilden på resmålet är lägre än i Spanien, vilket lockar fler och fler semestrande svenskar, säger Katarina Daniels.

Det syns också ett tydligt intresse för andra delar av Kroatien än Split med omnejd. Resebokningarna till exempelvis den vackra historiska staden Pula i området Istrien i norra Kroatien ökar med nästan 70 procent, och staden går från fjolårets plats 29 till plats 17 sommaren 2018.

För första gången på många år har det även skett ett trendbrott för resor till Turkiet, och fler och fler svenska resenärer återvänder nu till resmålet. Detta syns främst för den populära turistorten Alanya, som klättrar från förra årets plats 15 till plats 7 på topplistan för sommarens mest populära resmål.

Sommarens mest populära resmål

1. Split (3)
2. Mallorca (1)
3. Kreta (2)
4. Malaga (5)
5. Rhodos (4)
6. Cypern (6)
7. Alanya (ny)
8. Bangkok (10)
9. Alicante (ny)
10. Paris (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 20 mars 2018, avresa 1 juni – 31 augusti 2018

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Rekordvärmen till trots – hit reste vi sommaren 20186.9.2018 11:26Pressmeddelande

Den svenska sommaren 2018 bjöd under långa perioder på medelhavsvärme med temperaturer en bra bit över 30 grader i stora delar av landet. Detta fick tydliga konsekvenser i svenskarnas semesterresor utomlands, som sjönk med 9,6 procent jämfört med i fjol. Flera resmål, exempelvis Split, Alanya och Korfu, gick dock emot strömmen och ökade istället bokningarna rejält. Detta visar färsk statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum