Göteborg & Co AB

Spöken och pumpor flyttar ut på stan – så blir Höststaden i Göteborg

Dela

Lagom till höstlovet kommer Göteborg att pyntas med cirka åtta ton pumpor, orange belysning på flera landmärken och för den riktigt modige; spöken i några av stadens skyltfönster. Det kommer också bli Höst på Kungstorget med pumpaskulptering och torghandel, deckargåta, rysmys på Alfons Åbergs Kulturhus och Halloween på Universeum.

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.

Höststaden 2020 bjuder på en hel del nyheter. När det blev klart att Liseberg inte kunde öppna till Halloween bestämde sig Göteborg & Co för att skapa Halloweenkänsla runt om i centrala Göteborg.

– Vi har kunnat köpa några av de pumpor som skulle till Liseberg, för att dekorera staden. Det kommer också att bli spökande skyltfönster på två platser, där rutinerade skådespelare gör sitt bästa för att spöka. De gör två pass om dagen, ett lite mindre läskigt på dagen och ett väldigt läskigt lite senare på kvällen. Det känns bra att trots allt kunna bjuda göteborgarna på spänning och riktigt bra höstkänsla, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co för Höststaden.

Det är nu femte året som Göteborg samlar in och berättar om det som händer i Höststaden. Det kommer att synas på olika sätt. Flera landmärken ska lysa orange, bland annat Gothia Towers, Saluhallen och Scandinavium.

– Ett givet tips är att gå en pumpapromenad, ett fint sätt att se Göteborg. Karta och tips finns på goteborg.com. Här hittar du också andra höstmåsten, säger Jessica Westh.

Barnen kan skulptera pumpor och tillverka hopprep, bland annat under Höst på Kungstorget den 29–30 oktober. I Trädgårdsföreningen blir det pumpaworkshop och parkbingo. För de mindre barnen finns ett skyltfönster på Vallgatan 22 som är dekorerat av Kulturlabbet. För de lite mer vågade har alltså professionella spöken att flyttat ut till två skyltfönster inne i staden, dels på Östra Hamngatan 31 och dels på Korsgatan 24.

– Efter att ha blivit kvarglömda i den nedlagda affären får vi komma till liv under Halloweenveckan. Vi har väntat på den här dagen länge och nu får vi äntligen visa upp oss och skrämma folk, säger ett av spökena.

Nyheter i Höststaden:

• 1600 pumpor, cirka 8 ton, smyckar Göteborg från 20 oktober. Se karta på goteborg.com

• Höst på Kungstorget 29-30 oktober, kl. 12-18. Hopprepstillverkning av ull och aspsly den 29 oktober kl. 12-16 och 30 oktober kl. 15.30-18. Konstepidemin leder Skulpturverkstad med pumpor den 30 oktober kl. 12-15. Munkeröds Floristubildning dekorerar platsen bland annat med höbalar och pumpor.

• Spökande skyltfönster 28 oktober–1 november. Östra Hamngatan 32 och Korsgatan 24, kl. 13-16 lite läskigt och kl. 17-20 väldigt läskigt

• Trädgårdsföreningen pryds med höstfägring och köksväxter i en härlig kombo, nyttigt och vackert! Pumpaworkshop med Hanna Wendelbo 22–26 oktober. Parkbingo 26 oktober–8 november.

OBS – Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer följs.

Läs mer om allt Höststaden har att erbjuda på: https://www.goteborg.com/hoststaden/

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Elva hållbara upplevelser i Göteborg8.7.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Som världens mest hållbara stad att besöka 2021, utsedd av Lonely Planet, erbjuder Göteborg många härliga hållbara upplevelser att njuta av i och runt staden. Tågförbindelserna hit är bra, nästan alla hotell är miljödiplomerade och du promenerar med lätthet runt till det mesta. Naturen finns runt knuten eller för den delen mitt i stan. Här ger vid dig elva upplevelser för en grönare svemester nu i sommar.

Göteborgs Kulturkalas 2021 – det största minsta någonsin30.6.2021 11:39:52 CEST | Pressmeddelande

När Göteborgs Kulturkalas drar igång den 20–22 augusti är det det minsta och samtidigt det största någonsin. Med nyheten Kulturpresenten, där du bokar och får hem din alldeles egna kulturupplevelse, och med programpunkter på 70 platser över hela Göteborg. Standup på Kajskjul 8, streamade konserter, konstvandring i Hammarkullen och Breakdance i Kviberg, välj din favorit från årets Kalas!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum