Allente

Sport och nyheter i tittartoppen under 2021

Dela

Under 2020 dominerade nyheter listorna över mest tittat tv-innehåll, en trend som höll i sig även under 2021. Det rapporterar tv-distributören Allente, som tagit sig en titt på vad bolagets dryga en miljon kunder helst sett på tv under det gångna året.

Att covid-året 2020 dominerades av nyheter i hela Norden var kanske ingen överraskning, och trenden fortsatte hos Allente under 2021. Under 2021 hamnade även sport på topplistan över mest tittat tv-innehåll, med vissa skillnader mellan länderna: I Sverige dominerade fotboll, i Danmark handboll, i Finland Formel 1 och i Norge hann vintersportsändningarna ta sig in på topplistan.

Lokalt och thrillers på seriefronten

Även om Yellowstone var den mest tittade serien både i Sverige, Danmark och Finland (i Norge kom Yellowstone på tredje plats, med Neste sommer på förstaplats), var lokalt innehåll mest populärt på serielistan, följt av thrillers – och lokala thrillers verkar ha varit allra mest populärt med tanke på att titlar som Huss, Jägarna, Den som dræber och Maria Wern låg högt upp på listan. Vilket även den charmiga norska komedin Pørni gjorde.

Action går hem

Vad gäller film dominerade genrerna action, barn och drama, och de mest populära hyrfilmerna var The Marksman i Sverige och Norge, Druk i Danmark och Tenet i Finland.

”Tv:n har fortsatt varit en viktig följeslagare för många under 2021, och vi är glada att året inte bara levererade dramatiska nyheter, utan också fantastiska sportsändningar. Många tittar på tv främst för en stunds avkoppling i vardagen, och där ser vi att våra tittare uppskattar de stora satsningar som görs på spännande lokala serier och kvalitetsfilmer”, säger Mahmoud Mustapha, CCO på Allente.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Ladda ned bild

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum