Expressen

SportExpressen inleder exklusivt samarbete med Spotify

Dela

I nya podden Rondo kan du höra allt om Allsvenskan och annan fotboll.

Rondo, foto: Olle Sporrong och Sven Lindwall
Rondo, foto: Olle Sporrong och Sven Lindwall

Tisdagen den 29 mars släpps det första avsnittet av den nya podden Rondo där SportExpressens Noa Bachner, Therese Strömberg och Anel Avdic varje vecka kommer att djupdyka i Allsvenskan och annan fotboll. Rondo publiceras exklusivt hos Spotify och är en del i bolagets fortsatta satsning på fotboll.

– Det blir så klart ett stort fokus på Allsvenskan i varje avsnitt, men vi kommer även att prata lika mycket om sådant som hänt i resten av fotbollsvärlden, säger Therese Strömberg.
– Det blir en ämnesdriven podd där vi tar upp både de största nyheterna och våra egna vinklar varje vecka. Vi vill förstås gärna integrera lyssnarnas frågor och engagemang i podden, säger Noa Bachner.

Den nya Spotify-exklusiva podden blir en del i SportExpressens framgångsrika satsning på poddar, där exempelvis Sanny & Svensson - Sveriges största podd om hockey - och Hockeypuls gjort SportExpressen ledande på hockeysidan.

– Spotify har de senaste åren bidragit till att utveckla poddbranschen i Sverige, så det känns väldigt spännande med denna gemensamma satsning. Våra poddar hjälper oss att möta publiken på fler plattformar och responsen hittills visar tydligt att SportExpressens profiler har hittat en trogen publik. Med Rondo vill vi bredda oss ytterligare och skapa Sveriges bästa fotbollspodd, säger Expressens sportchef Kalle Forssell.

Rondo publiceras exklusivt på Spotify, och blir en del i Spotifys fortsatta satsning på svensk fotboll där även Supporterpoddarna Testa Stör, DIF-podden, BB-podd och Radio 1910 ingår.

– 51 procent av alla mellan 18 och 79 i Sverige lyssnar regelbundet på poddar och lyssnandet bara fortsätter att öka i alla åldrar. Precis som med fotboll bygger poddar till stor del på engagemang och passion, och därför känns det helt rätt att ge sportjournalistiken ökat utrymme på Spotify. Expressen har varit duktiga på att komplettera sin print- och onlinebevakning med nya ljudformat. Vi ser framför oss att allt fler mediehus kommer att satsa på ljud framöver, säger Johan Seidefors, Nordisk Innehållschef på Spotify. 

Nyckelord

Kontakter

Joakim Rydström, poddredaktör, joakim.rydstrom@expressen.se
Spotify, press-se@spotify.com

Bilder

Rondo, foto: Olle Sporrong och Sven Lindwall
Rondo, foto: Olle Sporrong och Sven Lindwall
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.