Sportigare utseende och körkänsla i nya C-HR GR SPORT

Dela

Inspirationen från tävlingsbilarna i Toyota GAZOO Racing är tydlig. Nya Toyota C-HR GR SPORT innebär ett nytt steg för den populära modellen.

Inte bara utseendet blir sportigare, utan även köregenskaperna vässas när nya Toyota C-HR GR SPORT lanseras våren 2021.

C-HR introducerades 2016 och blev snabbt populär. Första året såldes 120 000 exemplar av C-HR i Europa, vilket motsvarade 10 procents marknadsandel i segmentet. Hittills har drygt 400 000 C-HR levererats i Europa.

Framgångsreceptet grundades i modellens extravaganta design, segmentets lägsta utsläpp och köregenskaper som inte bara är säkra utan även humörhöjande.

Köparen kan välja mellan två effektiva hybriddrivlinor: 1,8 liter och 122 hästkrafter eller 2,0 liter och 184 hästkrafter.

Arvet från Toyota GAZOO Racing

Under våren 2021 lanseras en ny version, C-HR GR SPORT, som förhöjer upplevelsen än mer. Nya CH-R GR SPORT får del av både erfarenheter och design från modellerna i Toyota GR-sortimentet. Färgschemat och många detaljer känns igen från Toyota GAZOO Racing.

Toyotaemblemet och strålkastarinsatserna har svart bakgrund. Delar av stötfångaren samt inramningen av dimljusen är i pianosvart utförande och grillen har kulören ”dark chrome”. Dessutom märks en ny och mer aggressivt formgiven frontspoiler. Även dörrtrösklarna är pianosvarta.

Bakljusen har svarta insatser och partiet under bakre stötfångaren är skräddarsytt för GR SPORT.

Fälgarna har 19 tums diameter och helt ny design, specifik för C-HR GR SPORT. På dessa sitter nyutvecklade däck, Continental Premium Contact 6 (225/45), som ökar greppet för framhjulen och även stabiliteten vid kurvtagning. Resultatet blir mindre understyrning och bättre respons, samtidigt som däcken är lättare och rullmotståndet detsamma som för de ordinarie 18-tummarna.

Även chassit har kalibrerats för en sportigare känsla. Fjädringen är 15 procent styvare fram och 10 procent styvare bak, stötdämparna har finjusterats samt fått ökad dämpningskraft och den elektriska servostyrningen har programmerats om. Sammantaget ger detta en mer direkt körkänsla.

Tuffa detaljer och högre säkerhet

Interiören får också en sportigare atmosfär. Dekoren är utförd i Cool Silver och stolarna klädda i tyg eller läder med skoning av alcantara. Båda klädslarna har grå och röda sömmar.

Ratten är klädd i perforerat läder med röda sömmar. Startknappen och flera andra detaljer pryds av logotypen för GR SPORT.

Samtidigt får alla versioner av C-HR ökad säkerhet med senaste utgåvan av Toyota Safety Sense. Bland nyheterna märks aktivt krockskyddssystem med väjningsassistans.

Toyota C-HR GR SPORT lanseras i Sverige under våren 2021.

Kontakter

Bilder

Om

Toyota har elektrifierat bilvärlden i två decennier och erbjuder i dag sju olika hybridmodeller i Sverige. 81 % av företagets försäljning av personbilar i Sverige 2019 var elektrifierad och Toyota har också Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid. 

Toyota Sweden AB är den svenska generalagenten för Toyota och ingår i Toyota Motor Europe med huvudkontor i Bryssel, Belgien.

Följ Toyota

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota