Branäsgruppen

Sportlovsöppet från Hallandsåsen till Klarälven

Dela

Trots dåliga förutsättningar för snö har Branäsgruppen haft sportlovsöppet på alla sina sex anläggningar, bla genom fjolårets snö och snö producerad i plusgrader.

Kungsberget 14 februari 2020
Kungsberget 14 februari 2020

Branäsgruppen har under den gångna säsongen haft god nytta av sitt projekt "Bäst på snö". Projektet har som målsättning att Branäsgruppens anläggningar skall bli bäst i Europa på att producera och spara snö. Tydligaste produkterna av projektet är Vallåsen och Tolvmannabacken. 

Vallåsen har rönt stor uppmärksamhet för sin 1000 meter långa nedfart som till 100% består av snö tillverkad i plusgrader. Det är första gången någonsin som en svensk backe öppnat uteslutande på snö tillverkad i plusgrader. Vallåsen kommer att ha öppet till 28 februari. 

Tolvmannabacken har haft öppet sedan 26 december och öppnade då på snö som sparats från förra säsongen. Under säsongen har det lagts nysnö i pisten men till största delen består pisten fortfarande av förra årets snö. Tolvmannabacken planerar att ha öppet till 23 februari om inte kylan kommer tillbaka. 

Storstenshöjden har med hjälp av sparad snö och hårt arbete med snökanonerna, kunnat öppna ett längdspår under sportlovet. Spåret är öppet så länge snön håller. 

Ulricehamn Ski Center kunde tack vare effektiva snökanoner utnyttja minusgraderna i veckan och har haft en barnbacke öppen under sportlovsvecka 7. Ulricehamn stänger 16 februari. 

Kungsberget kunde tack vare sparad snö öppna redan 30 november och har tack vare den sparade snön och effektivt snösystem 19 av 22 backar öppna. Intresset för skidåkning är stort och Kungsberget är fullbokat sportlovsvecka 9. 

Branäs öppnade på sparad snö och har tack vare sitt effektiva snösystem 30 av 31 backar öppna. Branäs är fullbokat under sportlovsveckorna 7 och 8. 

Kontakter

Bilder

Kungsberget 14 februari 2020
Kungsberget 14 februari 2020
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum