Solna stad

Sportlovsskola hjälper fler elever i Solna att nå kunskapsmålen

Dela

Under sportlovet vecka 9 erbjuder grundskolor och Solna gymnasium lovskola för sina elever. Målet är att ge ökad studiemotivation, högre måluppfyllelse och stöd i skolarbetet.

Sportlovsskola erbjuds elever i årskurs 8 och 9 på Bergshamraskolan, Skytteholmsskolan, Ulriksdalsskolan, Råsunda centralskola och Tallbackaskolan, i kärnämnena engelska, matematik, svenska samt svenska som andraspråk. Erbjudandet riktar sig till elever som riskerar att inte nå målen i ett eller flera av ämnena. Upplägget varierar på mellan 3 till 5 dagar, och undervisningen ges av de ordinarie lärarna på respektive skola.

– Sportlovsskolan är en fin möjlighet för elever att fördjupa ämneskunskaper och öka sina möjligheter att nå kunskapsmålen. Målet är också att ge eleverna mer motivation till studier och ge ett fokuserat stöd i det fortlöpande skolarbetet, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Erbjuds på alla grundskolor

Sportlovsskola, liksom undervisning på sommarlovet, har erbjudits även tidigare i år – men skillnaden i år är att upplägget erbjuds på plats på respektive grundskola, istället för en stadsgemensam lovskola som erbjudits tidigare. Upplägget med att varje skola arrangerar sin egen lovskola testades under sommarlovet 2020 med goda resultat vad gäller närvaro och högre måluppfyllelse. Det innebär också att undervisningen sker med lärare och lärare som känner varandra, vilket underlättar lärandet.

Lovskola i matematik på Solna gymnasium

Solna gymnasium erbjuder sportlovsskola i matematik, en så kallad räknestuga med lärare. Detta gäller för samtliga gymnasiekurser i matematik, från måndag till onsdag klockan 9.00 till 12.00. Alla elever välkomnas, men föranmälan krävs eftersom det finns ett begränsat antal platser för att undvika trängsel.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum