Hermods AB

Språkintegrerad bussutbildning ska leda till fler jobb i Östersund

Dela

Sedan i våras har Hermods och Yrkesakademin (YA) i Östersund startat en gemensam bussutbildning för elever som behöver språkanpassad undervisning. Yrkesakademin står för det praktiska inom utbildningen medan Hermods agerar som ett språkstöd och individanpassar undervisningen.

- Det var Östersunds lärcentrum som såg ett behov av att ta fram en språkintegrerad bussutbildning, vilket ledde till att vi på Hermods och Yrkesakademin började samarbeta säger Marie Segersvärd, Utbildningschef Hermods Östersund.

Bussutbildningen startade i mars 2019 och pågår i 40 veckor. Hermods agerar som ett språkstöd och individanpassar YA- undervisning med allt från begreppsförståelse till regler och trafikförordningar. I samband med Yrkesförarutbildningen ges eleven möjligheter att stärka sina kunskaper i svenska språket. Yrkesakademin ansvarar över de praktiska delarna som övningskörning och yrkeskompetens.

Det är totalt 16 stycken studerande på bussutbildningen och en elev har redan blivit anställd som busschaufför innan utbildningen är avslutad. I januari 2020 kommer en till bussutbildning att starta med nya deltagare då den första lett till bra resultat.  

- Vi har fått ett bra resultat på denna utbildning då en elev redan blivit anställd och alla elever har klarat teoriprovet. Det är jättekul att det gått så bra redan. Målet är ju såklart att detta ska leda till fler jobb för de som vill arbeta som busschaufför, säger Marie Segersvärd, Utbildningschef Hermods Östersund.

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum