Sverige för UNHCR

Spring Olympialoppet för en bättre värld – hjälp människor på flykt

Dela

Med start den 19 maj arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté för första gången Olympialoppet. Ett motionslopp på fem kilometer som passar alla, från elit till glad motionär. Här gäller den olympiska andan att det viktigaste inte är att segra utan att kämpa väl. Varje år springer vi tillsammans för en god sak som kan göra världen lite bättre. I år springer vi Olympialoppet för människor som flyr genom en insamling till Sverige för UNHCR och deras arbete till förmån för människor på flykt. Anmälningsavgiften till loppet är 200 kronor. 100 kronor av dessa går direkt till Sverige för UNHCR. Olympialoppets huvudpartner UNIQLO dubblar dessutom insamlat belopp till Sverige för UNHCR.

– Olympialoppet är din chans att springa för dem. Du springer inte bara för ditt eget välbefinnande. Du springer även för att rädda liv. I dag finns över 80 miljoner människor i världen som tvingats på flykt, säger Åsa Widell, generalsekreterare, Sverige för UNHCR. 

Olympialoppet är fem kilometer långt. Du kan springa var du vill eller på en framtagen slinga intill Olympiastadion. Loppet inleds den 19 maj och pågår under två veckors tid.

– Vi vill vara med och skapa en bättre värld genom idrott, säger SOK:s marknadschef Tobias Hauff.

Den 19 maj är det nio veckor kvar till dess att OS-tävlingarna börjar i Japan och med Olympialoppet tänder vi den olympiska glöden i landet och visar dessutom upp den olympiska klädkollektionen framtagen av UNIQLO.

– Våra anställda kommer att vara med och springa så att fler människor på flykt kan få den hjälp de behöver. Alla som deltar får en medalj och de första 1000 personerna som anmäler sig till loppet får en t-shirt från UNIQLO. Vi ser även fram emot att för första gången visa upp de kläder som svenska idrottare ska använda i Tokyo, säger Nikolina Johnston, COO UNIQLO Scandinavia.

Du anmäler dig och får mer information om Olympialoppet genom att ladda ner OlympiaAppen eller besöka www.olympialoppet.com 

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Advokaten Eva Hägg tar plats i Sverige för UNHCR:s styrelse27.1.2022 14:44:00 CET | Pressmeddelande

Affärsjuristen och advokaten Eva Hägg engagerar sig för människor på flykt och blir ny ledamot i insamlingsstiftelsen Sverige för UNHCR:s styrelse. Eva Hägg är advokat vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå och har arbetat med affärsjuridik i över 30 år. Eva har under denna tid varit rådgivare till svenska och internationella bolag i bland annat bolagsstyrningsfrågor, ett område där ESG-frågor fått allt större betydelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum