Sverige för UNHCR

Spring Olympialoppet för en bättre värld – hjälp människor på flykt

Dela

Lördagen den 28 maj arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) för andra året i rad Olympialoppet till förmån för Sverige för UNHCR. Olympialoppet är ett motionslopp på fem eller tio kilometer som passar alla, från elit till glad motionär. Man springer antingen med start och målgång på Olympiastadion i Stockholm eller digitalt på valfri plats.

Loppet startar lördagen den 28 maj klockan 14 på Stockholms stadion - väljer man att delta digitalt kan man springa när som helst mellan den 20 och 28 maj.

Av anmälningsavgiften går 100 kronor direkt till Sverige för UNHCR och UNHCR:s arbete för människor på flykt, i Ukraina och resten av världen.  De senaste 20 åren har antalet människor som lever på flykt på grund av krig eller förföljelse mer än fördubblats.

– Olympialoppet är din chans att springa för dem. Du springer inte bara för ditt eget välbefinnande. Du springer även för att rädda liv. Över 12 miljoner människor i Ukraina har tvingats lämna sina hem. De flesta är fortfarande kvar inne i landet mitt i brinnande krig och mer än hälften av alla som flyr är barn. Vi ser nu också många ensamkommande barn bland flyktingarna som tar sig över gränsen. Din hjälp behövs desperat och gör verkligen skillnad, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

– Vi vill vara med och skapa en bättre värld genom idrott, säger SOK:s marknadschef Tobias Hauff.

Anmälan till loppet sker på www.olympialoppet.com

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Sveriges första livesända podd-lopp samlar in pengar till Ukraina25.4.2022 14:58:34 CEST | Pressmeddelande

Den 26 april klockan 17.00 går startskottet för Sveriges första livesända podd-lopp ”En halvtimme för Ukraina”. Här kan vem som helst delta, på valfri plats och på valfritt sätt. Gå, springa, cykla eller dansa. Själv eller tillsammans med andra. Loppet pågår livesänt i deltagarnas lurar. Genom så kallad AR, förstärkt verklighet, bjuds deltagarna på en uppvärmning, en gemensam masstart och får passera virtuella hejaklackar. Allt detta medan en livesändning pågår i studion med gäster och artister. Efter en halvtimme går alla i mål samtidigt – till ljudet av en jublande folkmassa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum