Spring Wine & Spirits AB

Spring Village först med vin på Magnum-PET

Dela

Nu kan svenska vinkonsumenter köpa Spring Village PET i magnum-storleken 1,5 liter på Systembolaget. Det röda vinet Spring Village Merlot 750 ml PET-flaska är en av storsäljarna och lagom till sommarsäsongen kompletteras nu serien med en större förpackning. Flaskan ser ut som en traditionell magnum för vin men är lätt, praktisk och miljövänlig då den ingår i pantsystemet för PET.

”Spring Village blir helt enkelt ”först & störst på PET”, säger produktchef Markus Eriksson och tillägger: ”Innehållet i magnum-flaskan är detsamma som i Spring Village Merlot 750 ml och 187 ml. PET är en praktisk förpackning som man lätt tar med till stugan, båten eller husvagnen. Med den nya magnum-flaskan kan vi erbjuda ett omtyckt vin även i en större förpackning.”

Spring Village har sedan lanseringen 2011 blivit ett etablerat varumärke på Systembolaget och finns idag i rött, vitt såväl som rosé-sortimentet. Det röda vinet är medelfylligt med mjuk smak och generös bärighet av mörka körsbär, plommon och björnbär.

Spring Village Merlot 1,5 liter finns att beställa på Systembolaget.

Flaskan ingår i Returpacks återvinningssystem och pantas i de vanliga miljöstationerna i dagligvaruhandeln.

Spring Village Merlot blir det första vinet att lanseras i 1,5 l PET på Systembolaget.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Exklusiv lansering från kultvarumärket Orin Swift17.1.2019 11:00:00Nyheter

Den 18 januari 2019 släpps för först gången i Sverige ett vin från det Kaliforniska vinvarumärket Orin Swift. Vinet Palermo 2015 kommer från ”underbarnet ” Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina konstnärliga och uttrycksfulla etiketter. Orin Swift hyllas konstant av Robert Parker och The Wine Advocate som ger Dave Phinneys viner mycket höga poäng, Palermo 2015 fick i mars 91 poäng av Wine Advocate.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum