Spring Wine & Spirits AB

Spring Village Rosé i fjärilsutsmyckad sommarflaska

Dela

Lagom till utomhussäsongen byter Spring Village populära rosévin utseende. Fjärilen på den traditionella etiketten har fått sällskap av fler fjärilar på den specialdesignade PET-flaskan.

"I år ska rosévinet vara både sydfranskt och ljusrosa till färgen. PET-flaskor för vin med pant måste vara av färgad plast och då syns inte den vackra rosé-färgen på vinet”, förklarar Markus Eriksson, produktchef på Spring Wine & Spirits. ”Med vår nya design råder dock ingen tvekan längre om att det är rosévin i flaskan.”

Spring Village Rosé, som funnits i Sverige sedan 2013, är en sydfransk rosé gjord på en blend av druvorna Grenache och Syrah. Vinet har en generös, frisk doft av mogna röda bär samt inslag av persika. Smaken är torr, fruktig och frisk med inslag av smultron, hallon, persika samt en frisk citrusavslutning. Samma vin säljs även i piccoloflaska à 18,7 cl samt i magnumstorlek 1,5 liter.

Servera Spring Village Rosé väl kyld som apéritif gärna med salta tilltugg som oliver eller minipizzor. Passar också utmärkt till tapas, grillad kyckling eller fisk- och skaldjursrätter.

Fakta om PET

Den praktiska PET-flaskan har många fördelar. Den är lätt, tålig och ingår i ett retursystem. Dess klimatpåverkan är betydligt lägre än jämförbar glasflaska. PET-flaskan med kapsyl pantas i handelns vanliga returstationer.

Fakta om vinet

Land: Frankrike, Languedoc Roussillon, IGP Pays d’Oc | Druvor: Grenache & Syrah | Alk: 12,5 % | Vol: 75 cl | Art.nr: 79451 | Pris: 69 kr + pant 1 kr | Distribution: Systembolaget, beställ eller se vilka butiker på systembolaget.se|

För mer information, vänligen kontakta;

Markus Eriksson, produktchef på Spring Wine & Spirits,+46 (0)8 672 79 03markus.eriksson@springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum