Stockholms stad

Spritfaten snart tillbaka på Reimersholme

Dela

Den 13 september firas att de gamla faten från den lokala spritfabriken är upprustade och tillbaka på Reimersholme.

Södermalms stadsdelsförvaltning har restaurerat de gamla spritfaten vid promenadstråket längs Reimersholmskajen och den 13 september invigs upprustningen.

Faten härstammar från tidigt 1900-tal när vin- och spritcentralen höll till på Reimersholme och de har därför ett kulturhistoriskt värde. Att restaurera dem har krävt ett komplicerat arbete.

 – Fyra kubikmeter sågad ek som lagrats utomhus i tre år har använts för att få tunnorna att se så autentiska ut som möjligt, säger Kenneth Kempendahl, stadsmiljöchef Södermalms stadsdelsförvaltning.

Så fraktas faten till Reimersholme

Den 12 september klockan 10.00 fraktas faten från Beckholmen där de har rustats upp. Omkring klockan 10.40 passerar fartyget Danvikstull och går därefter ut mot Reimersholme för avlastning av den största tunnan. De mindre tunnorna lyfts på plats samma dag som invigningen. 

– Faten är otroligt stora. Diametern på den största av de tre tunnor vi renoverat är 3.5 meter och den rymmer omkring 20 kubik. Som ett garage för en mindre bil alltså, säger Kenneth Kempendahl.

Program 13 september

Klockan 17.00 invigningstalar Anders Göransson (S), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd, Måns Flensburg, byggledare Odysseus Innovation och Nadja Karlsson, dryckesexpert Spritmuseum.

Klockan 17.30 bjuds det på musikunderhållning och mingel.

Nyhet stockholm.se: Nyinvigning av tunnorna på Reimersholme

Kontakt

Kenneth Kempendahl
Stadsmiljöchef Södermalms stadsdelsförvaltning
08-508 122 05
kenneth.kempendahl@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum