Region Örebro län

Sprudlande, vital och populär 50-plussare vinner Örebroregionens Turismpris 2019

Dela

Varje år delas Örebroregionens Turismpris ut till aktörer som på ett speciellt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen i länet. I år gick priset till Friluftsmuseet Wadköping som enligt juryn är både pigg och påhittig.

För att bli nominerad krävs det att man bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen och att man har kunskaper där man utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Det är den regionala destinationsgruppen som representeras av länets tolv kommuner, tillsammans med Region Örebro län som utser vinnaren. Priset delades ut på Promotionfrukosten på slottet.

Nomineringen för årets vinnare lyder:

Friluftsmuseet Wadköping, Örebros gåva på 700-årsdagen, har de senaste åren förvandlats från en trevlig, men kanske lite sömnig, 50-åring till en sprudlande vital och populär 50-plussare. Nya gångvägar över kullerstenarna har gjort området tillgängligt för alla.

Tidsenliga klädedräkter och intressanta personporträtt väver tillsammans med platser med ljud av folkliv, hästskjutsar och hundskall ihop dåtid med nutid och väcker nyfikenhet. Idyllen vid Svartån har blivit ett nyfiket besöksmål för hela familjen där en kulinarisk Matmarknad tagit form och på fem år vuxit till en av Sveriges mest delikata. I Wadköping huserar både Cajsa Warg och Markurells. Och du är också inbjuden!

– Hållbarhetsaspekter finns såklart också med och här gäller det att man utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Att Friluftsmuseet Wadköping står som segrare känns helt rätt, de gör ett otroligt bra jobb i Wadköping. Bland annat med att skapa tillgänglighet, säger Malin Wistrand, utvecklingsledare för turism och besöksnäring inom Regional utveckling på Region Örebro län.

För mer information kontakta:

Malin Wistrand, Utvecklingsledare turism och besöksnäring – inom förvaltningen Regional utveckling, Region Örebro län.

E-post: malin.wistrand@regionorebrolan.se

Telefon: 019-602 72 67

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solceller - en lysande investering för BRF Karlavagnen19.11.2019 10:13:00 CETPressmeddelande

Solceller är ett ständigt aktuellt ämne i diskussionen om miljön och klimatet, och intresset har ökat stort i Sverige. Bostadsrättsföreningen Karlavagnen i Örebro installerade solpaneler på två av föreningens fem fastigheter under sommaren 2019. "Med det här visar vi att vi är en förening på alerten, det är ett värde för alla som bor här. Det känns bra att vi bidrar till en bättre miljö", förklarar föreningens ordförande Tomas Ring.

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser18.11.2019 14:23:00 CETPressmeddelande

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Tobaksfria veckan: e-cigaretter ett allt större hot mot unga17.11.2019 07:35:00 CETPressmeddelande

Denna vecka är det tobaksfria veckan och Region Örebro län uppmärksammar det tobakspreventiva arbetet lite extra. På vårdcentraler och Folktandvårdskliniker kommer patienter att uppmärksammas på sina rökvanor och få extra råd och stöd. För personal inom hälso- och sjukvården hålls en utbildningsdag med bland annat en föreläsning om e-cigaretter. Användningen ökar bland unga. I Örebro län har drygt var fjärde niondeklassare någon gång rökt e-cigaretter (2017).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum