SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU driver med Stockholm i ny kampanj

Dela

I kampanjen “Alla bor inte i Stockholm” vill SSU lyfta frågor som är viktiga för unga på landsbygden. Genom humoristiska filmklipp driver ungdomsförbundet med hur storstadsbor ser på landsbygden - med förhoppningen att samtidigt ge landsbygdsfrågorna utrymmet de förtjänar i den politiska debatten.

Att starta normkritiska bondgårdar, förväxla IPA med EPA och att ta en Uber om kollektivtrafiken inte går. Det är några av grejerna som SSU skämtar kring i en kampanj som syftar till att lyfta landsbygdsfrågorna inför valet.

– Att satsa på välfärden är helt avgörande för att unga ska ha en trygg framtid på landsbygden. Ändå så får landsbygdsperspektiven väldigt lite utrymme nu under valrörelsen, säger SSU:s förbundsordförande Philip Botström.

Det är något SSU vill ändra på. Genom att uppmärksamma reformer som reseavdrag och investeringar in en starkare välfärd i små kommuner vill ungdomsförbundet nå unga väljare på landsbygden. 

– Det finns en storstadsfixering inom media där alla förväntas bry sig om Slussen medan Norrbottniabanan ses som ett särintresse. Det är helt fel. Om hela Sverige ska leva krävs satsningar på landsbygden, inte skattesänkningar till rika stockholmare, fortsätter Philip Botström.

Besök kampanjen här: www.allaborinteistockholm.se

Länk till klippen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFAuraaaxlv0gOdV3WMlHQqSODP_I1_Cf
 

Presskontakt
Hanna Alexandersson, policy-strateg
Mobil: 072 450 55 90
E-post: hanna.alexandersson@ssu.se

Om SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige.

Läs mer på www.ssu.se

Kontakter

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Rapport: sämre löneutveckling med svaga fack1.12.2020 10:10:41 CET | Pressmeddelande

Idag släpper SSU en rapport om hur facklig organiseringsgraden löneutvecklingen i Sverige. I rapporten konstaterar vi att starka fack med hög anslutningsgrad likt den svenska fackföreningsrörelsen har en avgörande roll i att stärka löntagarnas ställning på arbetsmarknaden genom att ge högre reallöner. Sambandet kvarstår när man kontrollerar för andra viktiga faktorer så som landspecifika förhållanden, sysselsättningsgrad och produktivitet över tid inom alla OECD-länder under 2010-talet.

Danska skattenivåer för kapital ger svensk välfärd 63 miljarder19.10.2020 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Idag publicerar SSU en rapport som visar att en progressiv kapitalvinstskatt med samma skattenivåer som i Danmark skulle inbringa statskassan uppemot 63 miljarder mer per år. Det danska systemet har inga undantag för olika bolagsformer och skattenivån för kapitalvinster under 68 500 kr är 27% och skatten för vinster större än så är 42%. Enligt inkomstdata från SCB för 2018, som ligger till grund för beräkningarna, skulle enbart den rikaste tiondelen svenskar påverkas av en sådan skattehöjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum