SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU fördömer Liberalernas uttalande om ambassadflytt till Jerusalem

Dela

Igår beslutade Liberalerna att Sveriges ambassad i Israel bör flyttas från Tel Aviv till Jerusalem. Det är en provokation som står i strid med FN och EU:s uppfattning om vad som är den bästa vägen framåt för fred och stabilitet i området.

- Det är uppenbart att det här bara ett provokativt utspel för inrikespolitiken när Liberalerna inte ens kan svara på om den rekommenderade flytten ska ske innan eller efter en tvåstatslösning finns på plats. Det är oansvarigt, säger SSU:s förbundsordförande Philip Botström.

Konflikten mellan Israel och Palestina är en av vård tids stora tragedier. Det är ovärdigt att politiker i Sverige reducerar människors lidande och inskränkandet av mänskliga rättigheter till utspelspolitik.


- FN:s rekommendation om att respektera Jerusalems särskilda status måste respekteras, säger Philip Botström, ordförande för SSU. Det är den enda vägen framåt för att en tvåstatslösning ska bli möjlig.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tillsätter en granskningsfunktion för att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till våra värderingar1.11.2018 20:10:00 CETPressmeddelande

Alla som företräder SSU ska göra det på ett trovärdigt sätt i enlighet med vår ideologi och värderingar om alla människors lika värde. Under de senaste dagarna har det framkommit ny information om ett antal förtroendevalda i SSU som har haft extrema åsikter som står i strid med våra värderingar. Det är allvarligt och oacceptabelt. Därför väljer nu SSU-förbundet att införa ytterligare åtgärder utöver de som redan presenterats om bland annat att införa kandidatförsäkran. För att garantera att alla förtroendevalda för SSU står upp för våra värderingar i både ord och handling har SSU idag beslutat att tillsätta en granskningsfunktion - som kritiskt kommer att granska och säkerställa att förtroendevalda lever upp till våra principer. Syftet är att säkerställa att kandidatförsäkran kan föranleda skarpa åtgärder om den inte följs. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderinga

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum