SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU ger antirasistiskt pris till Make Equal

Dela

22 juli-utmärkelsen
För att hedra minnet av människorna som omkom i attentatet på Utøya och i Oslo den 22 juli 2011 har SSU-förbundet instiftat 22 juli-utmärkelsen. Det är ett pris som varje år den 22 juli kommer delas ut till en antirasistisk förebild som gjort betydande insatser mot högerextremismen. Syftet med utmärkelsen är att institutionalisera minnet av dem som omkom i det fruktansvärda terrordådet och belysa vilka idéer som låg bakom terrordådet.

Att måltavlan för terrordådet på Utøya var unga socialdemokrater var ingen slump.Socialdemokratin är fascismens främsta motpol. Genom 22 juli-utmärkelsen för vi offrens minne och kamp vidare i framtida generationer, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU. 

Årets pristagare Make Equal
22 juli-utmärkelsen delas ut för första gången i år och SSU har valt att ge utmärkelsen till jämlikhetsorganisationen Make Equal. De får en symbolisk prissumma på 5000 kr för att föra den antirasistiska kampen vidare. 

Motiveringen till årets pristagare av 22 juli-utmärkelsen Make Equal lyder:  

”Make Equal är en organisation som lösningsorienterat och effektivt både utvecklar nya metoder för jämlika verksamheter och bildar opinion. Make Equal stod för sommarens i särklass viktigaste konstverk och påminnelse i form av en skohög i Almedalen. Kampanjen #ochjagprotesterade sprider sig nu till andra platser och påminner om vad normaliseringen av nazism leder till. Därför är Make Equal en antirasistisk förebild som tilldelas SSU:s 22 juli-utmärkelse." 

Läs mer om Make Equals arbete här: https://makeequal.se/om-oss/

Kontakt
Amanda Borg, kommunikationschef
Telefon: 076-774 91 01
E-post: amanda.borg@ssu.se

Om SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är frihetens ungdomsförbund sedan 1917.

Kontakter

Bilder

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tillsätter en granskningsfunktion för att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till våra värderingar1.11.2018 20:10:00Pressmeddelande

Alla som företräder SSU ska göra det på ett trovärdigt sätt i enlighet med vår ideologi och värderingar om alla människors lika värde. Under de senaste dagarna har det framkommit ny information om ett antal förtroendevalda i SSU som har haft extrema åsikter som står i strid med våra värderingar. Det är allvarligt och oacceptabelt. Därför väljer nu SSU-förbundet att införa ytterligare åtgärder utöver de som redan presenterats om bland annat att införa kandidatförsäkran. För att garantera att alla förtroendevalda för SSU står upp för våra värderingar i både ord och handling har SSU idag beslutat att tillsätta en granskningsfunktion - som kritiskt kommer att granska och säkerställa att förtroendevalda lever upp till våra principer. Syftet är att säkerställa att kandidatförsäkran kan föranleda skarpa åtgärder om den inte följs. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderinga

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum