SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU på plats i Göteborg för att förenkla EU-politiken

Dela

I samband med EU-toppmtötet som går av stapeln imorgon kommer SSU:s ordförande Philip Botström vara på plats i Göteborg. Ikväll kommer han delta i ett panelsamtal om EU:s framtid och imorgon kommer han besöka Angeredsgymnasiet för att prata med elever om vikten av ett rättvisare Europa. 

EU är krångligt
Många unga tycker att EU är krångligt. Samtidigt påverkar EU unga i hög utsträckning. SSU vill förenkla EU-politiken så att fler unga kan engagera sig. 

– Jag är i Göteborg för att prata med unga och skolelever om varför ett rättvisare EU gynnar oss unga, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Kräver finansering 
EU-toppmötet är ett väldigt viktigt steg på vägen mot ett rättvisare Europa. Men det är avgörande att de politiska ambitionerna efterföljs av handling och finansiering. Därför vill SSU att regeringen efter toppmötet driver på för att halvera jordbruksstödet och istället lägga det på EU:s sociala fond. 

– EU kännetecknas idag i alltför hög utsträckning av storslagna ambitioner men för lite verkstad. Därför vill vi att man följer upp de politiska besluten med finansiering, säger SSU:s förbundsordförande Philip Botström. 

Hållpunkter

Torsdag
18.00-19.00 Materia Pop-up (Järntorgsgatan 6)
Panelsamtal om EU:s framtid med bland annat Ann Linde och Anna Johansson

Fredag
11.00-13.00 Grepgatan 9, Angered
Skolkampanj på Angeredsgymnasiet

Philip Botström är tillgänglig för intervjuer från kl 19 ikväll och hela fredagen fram till kl 19. Kontakta presskontakt nedan för förfrågningar. 

Kontakt 
Pavlos Cavelier Bizas, pressekreterare
Telefon: 070-350 43 57 

E-post: pavlos.cavelier@ssu.se

Om SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är frihetens ungdomsförbund sedan 1917.

Kontakter

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tillsätter en granskningsfunktion för att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till våra värderingar1.11.2018 20:10:00Pressmeddelande

Alla som företräder SSU ska göra det på ett trovärdigt sätt i enlighet med vår ideologi och värderingar om alla människors lika värde. Under de senaste dagarna har det framkommit ny information om ett antal förtroendevalda i SSU som har haft extrema åsikter som står i strid med våra värderingar. Det är allvarligt och oacceptabelt. Därför väljer nu SSU-förbundet att införa ytterligare åtgärder utöver de som redan presenterats om bland annat att införa kandidatförsäkran. För att garantera att alla förtroendevalda för SSU står upp för våra värderingar i både ord och handling har SSU idag beslutat att tillsätta en granskningsfunktion - som kritiskt kommer att granska och säkerställa att förtroendevalda lever upp till våra principer. Syftet är att säkerställa att kandidatförsäkran kan föranleda skarpa åtgärder om den inte följs. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderinga

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum