SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU startar mailkampanj mot Leif Östling

Dela

Paradisläckan
När Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv, blev konfronterad i gårdagens Uppdrag Granskning med att han smitit från att betala skatt genom att gömma tillgångar i skatteparadis motiverade han det med frågan “vad fan får jag för pengarna?”. Nu svarar SSU på Östlings fråga genom att starta en mailkampanj på facebook.

Mailkampanj via facebook
Genom att klicka på ett inlägg på facebook skickar SSU via Action sprout ett mail till Leif Östling med exempel på vad han får ut av skatteintäkterna. Till exempel så har han själv gått två högskoleutbildningar gratis, hans barn gått i skolan och man också tänka sig att han åkt på en svensk väg någon gång.

- Att alla bidrar och betalar skatt är grundläggande för den svenska modellen. Vi vill påvisa Östlings hyckleri genom en lättsam kampanj som skapar engagemang, säger Amanda Borg, kommunikationschef på SSU.

Här är kampanjen: https://actionsprout.io/5655EE/thanks

Kontakter

Bilder

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tillsätter en granskningsfunktion för att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till våra värderingar1.11.2018 20:10:00Pressmeddelande

Alla som företräder SSU ska göra det på ett trovärdigt sätt i enlighet med vår ideologi och värderingar om alla människors lika värde. Under de senaste dagarna har det framkommit ny information om ett antal förtroendevalda i SSU som har haft extrema åsikter som står i strid med våra värderingar. Det är allvarligt och oacceptabelt. Därför väljer nu SSU-förbundet att införa ytterligare åtgärder utöver de som redan presenterats om bland annat att införa kandidatförsäkran. För att garantera att alla förtroendevalda för SSU står upp för våra värderingar i både ord och handling har SSU idag beslutat att tillsätta en granskningsfunktion - som kritiskt kommer att granska och säkerställa att förtroendevalda lever upp till våra principer. Syftet är att säkerställa att kandidatförsäkran kan föranleda skarpa åtgärder om den inte följs. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderinga

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum