SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tar fighten mot rasisterna i kyrkovalet

Dela

Idag går startskottet för SSU:s kyrkovalskampanj som ska få fler unga att rösta i kyrkovalet. Med en sajt och kortfilmer som vapen ska SSU ta fighten mot rasister och konservativa genom att mobilisera unga för progressiva värderingar.

Ett vägval om värderingar
Den 17 september är det val i Svenska Kyrkan. Kyrkovalet kallas ibland det bortglömda valet för att det har så lågt valdeltagande. Förra valet röstade bara 12,8%. Det tycker SSU är farligt. För det finns konservativa och rasistiska krafter som utnyttjar det faktum att få känner till kyrkovalet.

–Kyrkovalet handlar om att ta ställning om värderingar. Det räcker inte att försvara alla människors lika värde med ord, utan det krävs också handling. Därför är det viktigt att gå och rösta om man är medlem för att inte ge rasisterna walk-over, säger Philip botström, förbundsordförande SSU

Så ska SSU vinna valet bland unga
Mellan den 28:e augusti och 17:e september kommer SSU mobilisera medlemmar över hela Sverige för att få fler unga att gå och rösta i kyrkovalet och. SSU:s kyrkovalskampanj är både analog och digital. Det kommer både vara klassiska aktiviteter som dörrknackningar men även mobilisering på nätet. SSU har bland annat lanserat sajten kyrkovalet.info där man kan skriva upp sig och få en påminnelse när det är dags att rösta. 

– SSU:are runt om i hela landet kommer engagera sig för att få fler unga att gå och rösta i kyrkovalet. Vi är det politiska ungdomsförbund som mobiliserar överlägset flest i kyrkovalrörelsen, säger Andrea Törnestam, förbundssekreterare SSU.

Om SSU:s kyrkovalskampanj
På kyrkovalet.info kan man skriva upp sig för att få en påminnelse om att gå och rösta och läsa mer om SSU:s prioriterade frågor i kyrkovalet. Målet med kyrkovalskampanjen är att mobilisera många unga att gå och rösta i kyrkovalet för att visa att det finns en motkraft mot de rasistiska krafter som vill få inflytande i kyrkan. 

Kontakt 
Pavlos Cavelier Bizas, pressekreterare
Telefon: 070-350 43 57 

E-post: pavlos.cavelier@ssu.se

Om SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige.

Kontakter

Bilder

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU tillsätter en granskningsfunktion för att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till våra värderingar1.11.2018 20:10:00Pressmeddelande

Alla som företräder SSU ska göra det på ett trovärdigt sätt i enlighet med vår ideologi och värderingar om alla människors lika värde. Under de senaste dagarna har det framkommit ny information om ett antal förtroendevalda i SSU som har haft extrema åsikter som står i strid med våra värderingar. Det är allvarligt och oacceptabelt. Därför väljer nu SSU-förbundet att införa ytterligare åtgärder utöver de som redan presenterats om bland annat att införa kandidatförsäkran. För att garantera att alla förtroendevalda för SSU står upp för våra värderingar i både ord och handling har SSU idag beslutat att tillsätta en granskningsfunktion - som kritiskt kommer att granska och säkerställa att förtroendevalda lever upp till våra principer. Syftet är att säkerställa att kandidatförsäkran kan föranleda skarpa åtgärder om den inte följs. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderinga

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum