SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

SSU vill få unga i förorten att gå och rösta

Dela

Valdeltagandet i förortsområden med hög andel invandrare är generellt lågt. Det vill SSU ändra på genom att ordna Res dig upp, en kampanj där artister som Lamix, Gee Dixon och Michel Dida hjälper till att få fler unga att vilja rösta i valet.

Den 1 september anordnar SSU spelningar i Närlunda i Helsingborg, Angered i Göteborg, Vivalla i Örebro och i Södertälje. I lineupen finns artister som Lamix, Michel Dida, Gee Dixon och Ozzy. Innan spelningarna ordnas politiska samtal och alla som kommer har chansen att skriva upp sig för att få en påminnelse om att det är dags att gå och rösta.

– Det är otroligt viktigt att fler unga går och röstar och använder sin chans att påverka samhället. I valet är vi alla jämlika, alla får en röst och lika stor chans att påverka vilket samhälle vi ska ha de kommande fyra åren, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Förutom konserterna lägger de artister som deltar ut information om eventen i sina egna sociala medier. Syftet är detsamma som med spelningarna, att få fler unga att nås av informationen att det är viktigt att gå och rösta. Många pratar om förorten i den politiska debatten, men allt för få pratar med dem som faktiskt bor där.

I Res dig upp står valdeltagandet och demokratin i centrum, inte partipolitiken, och ingen uppmanas att lägga sin röst på just Socialdemokraterna. Trots det har Philip Botström märkt att många vill medverka i kampanjen som ett sätt att bekämpa SD:

–Just nu ser vi att oroväckande många kan tänka sig att rösta på SD. Vi behöver vara fler som säger emot, och det allra bästa sättet att stoppa dem från att få inflytande är att rösta den 9 september, avslutar Philip Botström.  

Förutom de större eventen anordnas ett antal mindre event runt om i förorter hela Sverige fram till valdagen för att få fler unga att gå och rösta. Läs mer om res dig upp här: http://www.resdigupp.se/

Praktisk information:

Helsingborg

Plats: Närlundavägen 11

När: 1 september, 19.00 - 21.00

Artister: Jëlly, Ozzy, Zeki + Adoo

Lokal presskontakt: Electra Ververidis, 070 974 68 56

Göteborg

Plats: Angered centrum bredvid Blå stället

När: 1 september, 19.00 - 21.00

Artister: Michel Dida, Jelassi

Lokal presskontakt: Amanda Borg, 076 774 91 01

Örebro

Plats: Vivalla centrum

När: 1 september, 19.00 - 21.00

Artister: Gee Dixon, Naod

Presskontakt: Karin Tjäder Berggren, 076 246 02 43

Södertälje

Plats: Stadsscenen, Trombonen på Campusgatan 26

När: 1 september, 19.00 - 21.00

Artister: Lamix och Njol

Presskontakt: Erik Nordlund, 072 547 35 34

Kontakter

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Rapport: sämre löneutveckling med svaga fack1.12.2020 10:10:41 CET | Pressmeddelande

Idag släpper SSU en rapport om hur facklig organiseringsgraden löneutvecklingen i Sverige. I rapporten konstaterar vi att starka fack med hög anslutningsgrad likt den svenska fackföreningsrörelsen har en avgörande roll i att stärka löntagarnas ställning på arbetsmarknaden genom att ge högre reallöner. Sambandet kvarstår när man kontrollerar för andra viktiga faktorer så som landspecifika förhållanden, sysselsättningsgrad och produktivitet över tid inom alla OECD-länder under 2010-talet.

Danska skattenivåer för kapital ger svensk välfärd 63 miljarder19.10.2020 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Idag publicerar SSU en rapport som visar att en progressiv kapitalvinstskatt med samma skattenivåer som i Danmark skulle inbringa statskassan uppemot 63 miljarder mer per år. Det danska systemet har inga undantag för olika bolagsformer och skattenivån för kapitalvinster under 68 500 kr är 27% och skatten för vinster större än så är 42%. Enligt inkomstdata från SCB för 2018, som ligger till grund för beräkningarna, skulle enbart den rikaste tiondelen svenskar påverkas av en sådan skattehöjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum