Umeå kommun

Stabilt läge inom äldreomsorgen - nu erbjuds säkra möten med anhöriga

Dela

Samtliga vård- och omsorgsboenden i Umeå kommun kan nu erbjuda säkra möten med anhöriga. Lösningen är en plexiglasskiva som placeras mellan den äldre och dess anhöriga.

–  Det här är efterlängtat av både anhöriga, de äldre och av medarbetarna inom äldreomsorgen. Att få träffa sina närstående är en viktig del för att behålla känslan av meningsfullhet i livet, berättar Malin Sundbom, verksamhetschef vård- och omsorgsboenden.

Efterlängtat att få träffa anhöriga

Sedan 1 april har det varit totalt besöksförbud på samtliga vård- och omsorgsboenden i Umeå kommun. Den senaste månaden har olika lösningar testats och nu finns äntligen möjligheten på samtliga boenden.

– Det sammanfaller också bra med att vi nu går mot sommar med en temperatur som gör att vi kan ses utomhus vilket underlättar avsevärt när det gäller att minska risken för spridning av coronaviruset, säger Malin Sundbom.

Inga bekräftat smittade inom äldreomsorgen

–  Vi har ett stabilt läge när det gäller smitta inom äldreomsorgen i Umeå kommun. I dagsläget är det inga brukare som är bekräftat smittade. Även personalläget och tillgången på skyddsutrustning är stabilt, säger Malin Sundbom.

Mer information

Malin Sundbom
verksamhetschef
vård- och omsorgsboende
Umeå kommun
070-650 69 97
malin.sundbom@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum