PR Direkt

Städa upp i din ekonomi och samla lån inför 2020

Dela

Känns privatekonomin som en tung börda så här års? Då kan det vara läge att gå igenom dina lån och krediter. På så sätt får skapar du ordning och reda igen och du återfår kontrollen över din ekonomi.

December månad handlar om konsumtion och januari brukar beskrivas som årets fattigaste månad. Därför kan det vara smart att se över din privatekonomi och vad du kan göra för att skapa ordning på ekonomin. Lån är en naturlig del av de flesta personers privatekonomi. De vanligaste lånen är bolån och billån, men det förekommer också privatlån och sms-lån.

Lån som belastar din ekonomi

Tyvärr är det så att mindre privatlån och sms-lån har en hög ränta, och många gånger kan det innebära räntor upp mot 30 procent och i vissa fall högre än så. Det är viktigt att sköta dessa lån och betala tillbaka dem i tid, annars byggs de på mer och mer vilket resulterar att det blir ännu svårare att komma ur skuldfällan.

När man har flera mindre lån och krediter är det svårt att hålla ordning och reda på ekonomin. Det är lätt hänt att missa en betalning när du har flera mindre lån och krediter utspridda över flera låneaktörer. Det sista du vill råka ut för är att få förseningsavgifter och dröjsmålsränta.

Har du flera mindre lån med hög ränta så är det bra att försöka betala tillbaka lånen så snabbt som möjligt. På det sättet kan du undgå den dyra räntan och du kommer frigöra mer pengar i din månadsbudget. Har du inte möjlighet att betala tillbaka så finns det tack och lov en annan bra lösning.

Så här kan du slippa dyra lån med höga räntor

Det är numera möjligt att samla befintliga lån och krediter genom ett billigt större lån. Genom att samla alla dina utspridda lån och krediter till ett större lån blir du av med dina dyra mindre lån. Ett samlat lån går ut på att du återbetalar dina små dyra lån med ett större billigt lån så att du sparar en hel del pengar på räntan. Ett samlat lån ger många fördelar. Det kommer bland annat bli lättare att hålla koll på din privatekonomi och dina utgifter. Detta kommer i sin tur att ge dig ökad kontroll över dina utbetalningar eftersom det nu bara blir en betalning per månad istället för flera. Det blir därmed lättare att inte missa några betalningar.

För att hitta det bästa samlade lånet så är det bra att använda sig av en jämförelsesajt där du jämför olika samlingslån. Det är också viktigt att du väljer en passande återbetalningsperiod som är lämplig för din situation. En lång återbetalningsperiod ger en större totalkostnad och en kortare återbetalningstid ger en större återbetalning varje månad.

Här kan du hitta och jämföra samlingslån: https://www.lånforum.se/jamforelser/samlingslan/samla-lan-och-krediter/

Om Lånforum.se

Lånforum.se har funnits sedan 2009 och är idag Sveriges största forum om lån. Förutom att få vägledning i forumet kan konsumenter numera också ta användning av jämförelsesidorna för att hitta och jämföra lån och samlingslån.

 

Kontaktuppgifter till pressansvarig

Namn: Per

E-postadress: press@seodev.se

Telefon: 0768758238

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum