Diskrimineringsombudsmannen

Städföretag medger att SMS var trakasserier

Dela

Städföretaget Rent i Hemmet i Göteborg medger nu att de SMS som arbetsgivaren skickade till en arbetssökande kvinna var trakasserier. Mot bakgrund av medgivandet har parterna träffat en överenskommelse som innebär att företaget betalar 30 000 kronor i ersättning till kvinnan.

Det var i våras som kvinnan blev erbjuden arbete hos företaget och hade bestämt möte med arbetsgivaren. Dagen innan mötet ångrade hon sig dock och tackade nej till arbetet via SMS. När arbetsgivaren fick beskedet skickade hon som svar ett 20-tal SMS till kvinnan där arbetsgivaren uttryckte sig mycket nedlåtande om invandrare.

Företaget medger nu att SMS:en har varit fråga om trakasserier och parterna har mot bakgrund av detta enats om en överenskommelse. I och med överenskommelsen avslutas ärendet.

Ärende ANM 2016/1620

Nyckelord

Kontakter

Om

Diskrimineringsombudsmannen
Diskrimineringsombudsmannen
Råsundavägen 18
169 04 Solna

08-120 20 700http://www.do.se/

Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att främja lika rättigheter och möjligheter och motverka diskriminering. 

Målet för vårt arbete är ett samhälle där människors lika rättigheter och möjligheter respekteras – oavsett kön, könsidentitet och könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Följ Diskrimineringsombudsmannen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Diskrimineringsombudsmannen

DO stämmer flygbolag för diskriminering3.7.2017 10:08Pressmeddelande

DO stämmer Flygbolaget BRA för diskriminering efter att flygbolaget har krävt att en passagerare skulle genomgå en extra säkerhetskontroll. DO anser att flygbolagets beslut grundades på mannens utseende och att det därför var fråga om diskriminering som har samband med etnisk tillhörighet. Det är dock oklart om det är möjligt att föra en skadeståndstalan om diskriminering ombord på flygplan eftersom en internationell konvention begränsar den möjligheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum