Länstrafiken Örebro

Stads- och regionbussar tillbaka i city från och med den 12 december

Dela

Från och med den 12 december trafikerar stads - och regionbussar det nya Kulturkvarteret. Även hållplats Drottninggatan öppnar för trafik.

Under tiden som Fabriksgatan varit helt avstängd (drygt ett år i samband med ombyggnad Kulturkvarteret) har den trafik som tidigare passerat hållplats Konserthuset hänvisats till Resecentrum. Ombyggnaden har även påverkat hållplatserna på Stortorget på det sättet att bussarna - för att hålla tidtabell, gått direkt till Resecentrum. Därav har även hållplats Drottninggatan varit avstängd.

I samband med tidtabellskiftet den 12 december kommer dock hållplats Kulturkvarteret (f.d. Konserthuset) att återigen öppnas upp för trafik. Även Drottninggatan trafikeras igen från och med tidtabellskiftet.

Under perioden 13-15 december kan busstrafiken som passerar Kulturkvartetet påverkas av byggtrafik som är på området. Det innebär att bussen kan få viss väntetid för att passera. Digitala skyltar liksom belysning på hållplatserna kopplas på så fort det är möjligt.

Följande regionbussar i norrgående riktning trafikerar och angör hållplats Kulturkvartetet från den 12 december: linjenummer 300, 302, 314, 321, 323, 324, 523, 801, samt 802. Följande stadslinjer trafikerar och angör hållplats Kulturkvartetet: 1 - 4, 7, 8, 9, 78. Även hållplats Drottninggatan öppnar för trafik och det gäller stadstrafik med linjenummer: 5, 6 och 22.

Mer information om övriga förändringar som gäller tidtabellskiftet finns på Länstrafikens webbplats

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum