Stockholms stad

Stadsbibliotekarie Katti Hoflin leder regeringens Läsdelegation

Dela

Stockholms stadsbibliotekarie Katti Hoflin har utsetts till ordförande för regeringens Läsdelegation, med uppdrag att "samla insatser för läsning inom skola, kultur, idrott och föreningsliv och utanför skolan".

- Mycket roligt, jag ser utnämningen som ett tecken på att Katti och hela Stockholms stadsbibliotek gör ett angeläget, gott jobb och ser fram emot ökat nationellt samarbete för ökat läsfrämjande, säger Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

- Det är otroligt kul för oss i Stockholm att vår stadsbibliotekarie väljs till ett sådant här viktigt uppdrag. Vi är stolta och glada, säger Robert Olsson, kulturdirektör i Stockholm.

- Mitt språks gränser är min världs gränser, sade Wittgenstein. Den meningen säger allt om hur stort och viktigt det är för oss människor att få tillgång till ett rikt språk och berättelser. Jag är oerhört glad över uppdraget, säger Katti Hoflin.

Uppdraget kommer att pågå vid sidan av Katti Hoflins ordinarie uppdrag som stadsbibliotekarie i Stockholm. 

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum