Stockholms stad

Stadsbibliotekarie Katti Hoflin leder regeringens Läsdelegation

Dela

Stockholms stadsbibliotekarie Katti Hoflin har utsetts till ordförande för regeringens Läsdelegation, med uppdrag att "samla insatser för läsning inom skola, kultur, idrott och föreningsliv och utanför skolan".

- Mycket roligt, jag ser utnämningen som ett tecken på att Katti och hela Stockholms stadsbibliotek gör ett angeläget, gott jobb och ser fram emot ökat nationellt samarbete för ökat läsfrämjande, säger Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

- Det är otroligt kul för oss i Stockholm att vår stadsbibliotekarie väljs till ett sådant här viktigt uppdrag. Vi är stolta och glada, säger Robert Olsson, kulturdirektör i Stockholm.

- Mitt språks gränser är min världs gränser, sade Wittgenstein. Den meningen säger allt om hur stort och viktigt det är för oss människor att få tillgång till ett rikt språk och berättelser. Jag är oerhört glad över uppdraget, säger Katti Hoflin.

Uppdraget kommer att pågå vid sidan av Katti Hoflins ordinarie uppdrag som stadsbibliotekarie i Stockholm. 

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum