Tysk-Svenska Handelskammaren

Staffan Bohman omvald som styrelseordförande för Tysk-Svenska Handelskammaren

Dela

På gårdagens årsmöte på Grand Hôtel i Stockholm blev Staffan Bohman omvald som Tysk-Svenska Handelskammarens styrelseordförande. Med Siegfried Russwurm tar ett nytt ansikte med stor industrikompetens plats i styrelsen. Han ersätter avgående Hans-Theodor Kutsch.

Staffan Bohman och Siegfried Russwurm. Foton: Fredrik Hjerling/Siemens
Staffan Bohman och Siegfried Russwurm. Foton: Fredrik Hjerling/Siemens

Staffan Bohman kommer även under de kommande två åren att leda Tysk-Svenska Handelskammarens styrelse. På årsmötet på Grand Hôtel i Stockholm den 24 april röstade kammarens medlemmar för ytterligare en mandatperiod. Bohman är bland annat också styrelseordförande för AB Electrolux. Dessutom omvaldes styrelseledamöterna Jan Brockmann, Tuomo J. Hatakka, Dr. Matthias Heiden, Monica Lindstedt, Anna Storm och Ulf Troedsson enligt ledningens förslag.

Ny medlem i handelskammarens kontrollorgan är Prof. Dr.-Ing. Siegfried Russwurm, sedan början av månaden ordförande för styrelsen och delägarkommittén hos den tyska maskintillverkaren och teknikkoncernen Voith Group.

Russwurm räknas internationellt som en av dem som beredde vägen för digitaliseringen av industrin. Han var vd för Siemens i Sverige från 1999 till 2002 och medlem i Siemens AG:s koncernledning under åren 2008–2017 med ansvar för bland annat industri och senare medicinteknikdelen Siemens Healthineers. Siegfried Russwurm var även Chief Technology Officer för Siemens AG och drev i denna funktion på företagets digitala transformation på ett avgörande sätt. Sedan 2009 har han varit honorärprofessor i mekatronik vid universitetet Nürnberg-Erlangen och sedan 2017 Industrial Advisor för det svenska investmentbolaget EQT.

I Tysk-Svenska Handelskammarens styrelse ersätter Russwurm avgående Hans-Theodor Kutsch. Kutsch hade efter 17 år lämnat sin post som handelskammarens vice styrelseordförande vid styrelsens höstmöte 2018. Posten övertogs då av Jan Brockmann, COO på AB Electrolux, medan Kutsch stannade kvar i presidiet till årsmötet. Efterträdare som ledamot i handelskammarens presidium blir nu Matthias Heiden, CFO på tyska underleverantören till fordonsindustrin SAF-Holland GmbH.

På årsmötet utnämndes Hans-Theodor Kutsch till hedersmedlem i Tysk-Svenska Handelskammaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Staffan Bohman och Siegfried Russwurm. Foton: Fredrik Hjerling/Siemens
Staffan Bohman och Siegfried Russwurm. Foton: Fredrik Hjerling/Siemens
Ladda ned bild

Länkar

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Vi förverkligar din affärsidé i Tyskland!
Tysk-Svenska Handelskammaren är en medlemsorganisation och vårt uppdrag är att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige. Det gör vi genom att hjälpa tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK har vi ett gott samarbete med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland, vilket ger oss ett oerhört brett kontaktnät och tillgång till tyska beslutsfattare. Tysk-Svenska Handelskammaren är också del av Team Sweden för Tyskland.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Skolor får miljoner för satsning på tyska – växande behov av språkkunskaper i näringslivet6.9.2021 15:51:31 CEST | Pressmeddelande

Tysk-Svenska Handelskammarens initiativ för att främja det tyska språket i svenska skolor är inne på sitt tredje år. Det innebär att nu totalt 125 skolor runt om i Sverige tilldelats medel för att stötta särskilda satsningar på tyska språket. Drygt 4,5 miljoner kronor har delats ut till svenska skolor från norr till söder sedan 2018. Behovet av språkkunskaper växer i näringslivet.

Tredje utlysningsrundan för att främja tyska språket har inletts5.5.2021 09:10:38 CEST | Pressmeddelande

För att vända trenden att allt färre svenska elever läser tyska stöttar Tysk-Svenska Handelskammaren och Tyska Ambassaden Stockholm särskilda och långsiktiga satsningar på tyska språket vid svenska grund- och gymnasieskolor genom initiativet Deutsch – Ditt val! Nu inleds den tredje utlysningsrundan och skolor runt om i landet kan söka medel för nästa läsår. Totalt kommer 1,5 miljoner kronor att delas ut för kommande läsår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum