Tysk-Svenska Handelskammaren

Staffan Bohman tilldelas Tysklands förtjänstorden

Dela

Tyska statens högsta officiella utmärkelse, Tysklands förtjänstorden, har idag tilldelats Staffan Bohman, styrelseordförande i Tysk-Svenska Handelskammaren, för sitt omfattande arbete för de tysk-svenska affärsrelationerna.

Ordern, Bundesverdienstkreuz, delades under fredagen ut av ambassadör Anna Prinz å förbundspresident Frank-Walter Steinmeiers vägnar på Tyska ambassaden i Stockholm.

Staffan Bohman har genom mångårigt engagemang för Tysk-Svenska Handelskammaren bidragit till det bilaterala samarbetet, som styrelseordförande sedan 2017 samt även tidigare under åren 1999 –2004. Bland annat har han initierat den tysk-svenska innovationsplattformen German Swedish Tech Forum, som för tre år sedan invigdes av förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven. Likaså står Staffan Bohman bakom projektet „Deutsch – Ditt val!“ som främjar det tyska språket i svenska skolor. Över 100 skolor har hittills deltagit i projektet och fått medel från Tysk-Svenska Handelskammaren.

Staffan Bohman som även är styrelseordförande i Electrolux AB och Upplands Motor Holdings AB har under hela sitt aktiva yrkesliv arbetat inom svensk exportnäring med verksamheter i Tyskland, bland annat som koncernchef för Sapa AB, Gränges AB och DeLaval AB. På meritlistan finns därutöver styrelseuppdrag i flera andra bolag, såsom Atlas Copco, Höganäs, Trelleborg, Vattenfall och Scania.

– Jag ser dagens utmärkelse som ett erkännande och en bekräftelse på att Tysk-Svenska Handelskammarens arbete är viktigt. Jag är stolt över att jag kan bidra till det. Mina år i Hamburg inom Alfa Laval la grunden för mitt intresse för Tyskland. Om ett företag är framgångsrikt där, är det konkurrenskraftigt överallt, säger Staffan Bohman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Vi förverkligar din affärsidé i Tyskland!
Tysk-Svenska Handelskammaren är en medlemsorganisation och vårt uppdrag är att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige. Det gör vi genom att hjälpa tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK har vi ett gott samarbete med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland, vilket ger oss ett oerhört brett kontaktnät och tillgång till tyska beslutsfattare. Tysk-Svenska Handelskammaren är också del av Team Sweden för Tyskland.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Skolor får miljoner för satsning på tyska – växande behov av språkkunskaper i näringslivet6.9.2021 15:51:31 CEST | Pressmeddelande

Tysk-Svenska Handelskammarens initiativ för att främja det tyska språket i svenska skolor är inne på sitt tredje år. Det innebär att nu totalt 125 skolor runt om i Sverige tilldelats medel för att stötta särskilda satsningar på tyska språket. Drygt 4,5 miljoner kronor har delats ut till svenska skolor från norr till söder sedan 2018. Behovet av språkkunskaper växer i näringslivet.

Tredje utlysningsrundan för att främja tyska språket har inletts5.5.2021 09:10:38 CEST | Pressmeddelande

För att vända trenden att allt färre svenska elever läser tyska stöttar Tysk-Svenska Handelskammaren och Tyska Ambassaden Stockholm särskilda och långsiktiga satsningar på tyska språket vid svenska grund- och gymnasieskolor genom initiativet Deutsch – Ditt val! Nu inleds den tredje utlysningsrundan och skolor runt om i landet kan söka medel för nästa läsår. Totalt kommer 1,5 miljoner kronor att delas ut för kommande läsår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum