AP3 Tredje AP-fonden

Staffan Hansén blir Tredje AP-fondens nya vd

Dela

Tredje AP-fondens styrelse (AP3) har utsett Staffan Hansén till ny vd. Staffan Hansén är idag vd för SPP Pension & Försäkring och medlem i koncernledningen för Storebrand-koncernen. Han tillträder rollen på AP3 senast den 1 december och efterträder Kerstin Hessius som i mars annonserade att hon lämnar AP3s vd-stol efter 18 år.

Staffan Hansén har tidigare varit vd för Storebrand Asset Management samt ansvarat för förvaltningen av Storebrandkoncernens livportföljer, och har därmed mångårig erfarenhet av att leda kapitalförvaltningsorganisationer. Innan dess har Staffan ansvarat för räntehandel i Handelsbanken och Alfred Berg.

Christina Lindenius, styrelseordförande i AP3 kommenterar:
”Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Staffan Hansén som ny vd för AP3. Med sin långa och breda erfarenhet av kapitalförvaltning och gedigna erfarenhet som vd och ledare, är jag övertygad om att Staffan Hansén - tillsammans med alla kompetenta medarbetare i AP3 - kommer att skapa de bästa förutsättningarna för en fortsatt god utveckling av verksamheten och därmed för det allmänna pensionssystemet.”

Staffan Hansén, tillträdande vd för AP3 kommenterar:
”Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna medarbetarna på AP3, och tillsammans med dem fortsätta leverera på fondens viktiga uppdrag för det allmänna pensionssystemet. Jag har stor respekt för de fina resultat som åstadkommits, och kliver in i vd-rollen med en ambition om att fortsätta utveckla AP3 som en kapitalförvaltare i världsklass i en kompetent och trivsam arbetsmiljö”.

Länk till relaterade pressmeddelanden om vd-bytet:

Kerstin Hessius slutar som vd för AP3

Tredje AP-fonden söker ny vd


För eventuell ytterligare information kontakta:

Lil Larås Lindgren, Chef kommunikation Tredje AP-fonden, 0709 517 223 eller lil.lindgren@ap3.se

Om Tredje AP-fonden:

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa en hög avkastning till en låg risknivå på ett föredömligt sätt.

Vid årsskiftet uppgick fondkapitalet till rekordhöga 502 miljarder kronor och AP3 redovisade det bästa resultatet i fondens drygt 20-åriga historia. AP3s avkastning för helåret 2021 var 20,7 procent efter kostnader och resultatet uppgick till 86,8 miljarder kronor. Den senaste 10-årsperioden redovisar AP3 en avkastning om 11,1 procent i genomsnitt per år. Fonden har sedan 2009 betalat in 73 miljarder kronor till pensionssystemet och samtidigt bidragit till att stärka det finansiellt. AP3s avkastning uppgår sedan starten 2001 till 7,0 procent i genomsnitt per år medan inkomstindex, som styr pensionsrätter och pensioners uppräkning, stigit med motsvarande 2,9 procent.

Läs mer om Tredje AP-fonden på www.ap3.se

Foto tillhör SPP. Fotograf Jonas Eng

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AP3 Tredje AP-fonden
AP3 Tredje AP-fonden
Box 1176
111 91 Stockholm, SWEDEN

+46 (0)8 555 17 100http://www.ap3.se

Om Tredje AP-fonden:

Tredje AP-fonden (AP3) är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa en hög avkastning till en låg risknivå på ett föredömligt sätt.

Vid årsskiftet uppgick AP3s fondkapital till rekordhöga 502 miljarder kronor och fonden redovisade det bästa resultatet i fondens drygt 20-åriga historia. AP3s avkastning för helåret 2021 var 20,7 procent efter kostnader och resultatet uppgick till 86,8 miljarder kronor. Den senaste 10-årsperioden redovisar AP3 en avkastning om 11,1 procent i genomsnitt per år. Fonden har sedan 2009 betalat in 73 miljarder kronor till pensionssystemet och samtidigt bidragit till att stärka det finansiellt. AP3s avkastning uppgår sedan starten 2001 till 7,0 procent i genomsnitt per år medan inkomstindex, som styr pensionsrätter och pensioners uppräkning, stigit med motsvarande 2,9 procent.

Läs mer om Tredje AP-fonden på www.ap3.se

Följ AP3 Tredje AP-fonden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AP3 Tredje AP-fonden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum