Staffanstorps kommun

Staffanstorps kommun väntas fatta beslut om ny översiktsplan

Dela

På onsdagskvällen väntas Staffanstorps kommunstyrelse besluta att sända ut förslag till ny översiktsplan på samråd.

Den nya översiktsplanen har fått namnet Framtidens kommun - Livsoas 2039 och innebär att man tittar 20 år framåt i tiden, och fortsätter mot samma mål och förfinar det arbete som inleddes med den nuvarande översiktsplanen.

Staffanstorp ligger i en attraktiv region som fortsätter växa. Genom den nya översiktsplanen tillgodoses behovet av bostäder och arbetsplatser samtidigt som målet är att stärka Staffanstorps livsoas genom att förtäta och växa i stations- och hållplatsnära läge. På så sätt kan ett bostadsbehov för cirka 39 000 människor år 2039 tillgodoses.

Med önskan om att föra en dialog med kommunmedborgare och andra med intresse för Staffanstorp kommer Staffanstorps kommun att bjuda in till dialog om den nya översiktsplanen. Samrådsperioden sträcker sig från den 17 juni till den 4 oktober 2019 och under denna period kommer fyra samrådsmöten att hållas. Datum för samrådsmötena är 27 och 28 augusti samt 4 och 5 september.

Läs mer om den nya översiktsplanen: https://staffanstorp.se/oversiktsplan/ 

Nyckelord

Kontakter

Thomas Lexén
Stadsarkitekt
Staffanstorps kommun

Tel: 046-251327, 0709-351327

Bilder

Om

Staffanstorps kommun
Staffanstorps kommun
Rådhuset, Torget 1
245 80 Staffanstorp

046-25 11 00http://www.staffanstorp.se

Följ Staffanstorps kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Staffanstorps kommun

Nya markanvisningar i Sockerstan, Staffanstorp22.10.2019 07:58:00 CESTPressmeddelande

I Staffanstorps nya stadsdel, Sockerstan, erbjuds nu mark för nybyggnation. I området finns även tre byggnader av kulturhistoriskt värde att kombinera med den nya bebyggelsen. Staffanstorps kommun går nu ut med markanvisningar för den nya stadsdelen Sockerstan. Förutom mark för nybyggnation finns även byggnader av kulturhistoriskt värde som på olika sätt kan kombineras med den nya bebyggelsen. Kommunen arbetar för att det historiska Sockerbruksområdet ska omvandlas till en levande och inbjudande stadsdel, Sockerstan, med olika former av boende, kontor, service, butiker, kultur och rekreation. Stadsdelen har ett centralt läge med en närbelägen pendelbusshållplats. I Sockerstan med sin rika historia finns det nu möjlighet för tre exploatörer att vara med i det vidare arbetet med att utveckla stadsdelen. Två exploatörer har chans att ta sig an Fabrikenkvarteret, som innehåller både nybyggnation och kulturhistoriskt värdefull bebyggelse och en exploatör erbjuds utveckla kvarteret norr om F

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum