Region Uppsala

Stamrenovering av Wiks slott tidigareläggs

Dela

En stamrenovering av Wiks slott var inplanerad till år 2022. Samtidigt bedriver Kultur och bildning nu ingen verksamhet i slottet, på grund av den pågående coronapandemin. Därför beslutade fastighets- och servicenämnden vid sitt möte att tidigarelägga stamrenoveringen till hösten 2020. Den totala investeringsutgiften ligger på 12,5 miljoner kronor.

Björn-Owe Björk (KD), ordförande i fastighets- och servicenämnden.
Björn-Owe Björk (KD), ordförande i fastighets- och servicenämnden.

Stamrenoveringen innebär att slottets samtliga VVS-installationer byts ut, då de nått sin tekniska livslängd. Men de nya VVS-installationerna kommer att förläggas till samma platser och stor hänsyn kommer att tas till att slottet är en kulturmärkt byggnad, detta i enlighet med den programrapport som tagits fram.

– Detta ger också en möjlighet att stötta den lokala byggbranschen i en tuff tid. Det passar därför extra bra att inleda detta projekt nu, säger Björn-Owe Björk, KD, ordförande i fastighets- och servicenämnden.

Projektet och genomförandet förväntas pågå i cirka 9 månader. En mindre del har redan gjorts, i samband med en vattenläcka i köket år 2017. Då golvet då redan var frilagt togs tillfället i akt att byta spillvattenrör, vattenrör och värmeledningar. Frånsett detta har ingenting gjorts sedan 1940-talet.

Kontakter

Björn-Owe Björk (KD), ordförande fastighets- och servicenämnden: 072 - 217 32 78

Bilder

Björn-Owe Björk (KD), ordförande i fastighets- och servicenämnden.
Björn-Owe Björk (KD), ordförande i fastighets- och servicenämnden.
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Folktandvården vill vända kariestrenden med tandborstapp23.10.2020 10:54:05 CESTPressmeddelande

Halloween är tillsammans med påsken och julen våra största godishelger. Då är det extra viktigt att hålla koll på barnens tandborstning. För att hjälpa barnfamiljer att göra tandborstningen roligare har Folktandvården gett tandborstningsappen Rocka munnen en Halloweenkostym. – Det är de goda vanorna i vardagen som gör skillnad, säger Anna-Cari Lindh, cheftandläkare vid Folktandvården i Region Uppsala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum